2017.08.01. 17:55
Jó reggelt, Zala megye!
Csemegekukoricás területünkre betévedtek a szarvasok, itt-ott bele is haraptak a csövekbe, jót lakmározva belőlük.
Némi segítséggel sikerült őket elűzni, de ez még csak a bosszúság első köre volt. A sérülések nyomában ugyanis megjelent a csöveken a kukoricát károsító golyvásüszög gomba. Komoly kárt okozott, rengeteg csövet tönkretett, amiket így nem lehetett értékesíteni. A kollégám, Benedek Bálint azonban felhívta a figyelmem egy internetes oldalra, melyen azt olvastam, hogy Mexikóban bizony emberi táplálkozásra használják, magyarul megeszik a golyvásüszögöt. Az oldal szerint a friss üszögöt össze kell párolni egy kis hagymával, beleszelni pár erős paprikát, majd az egészet palacsintába tölteni, egy kis besamelt rá és kész is az ínyenc csemege. Szóval, ha valakinek kellene ilyen gomba, jöhet, este otthon vagyok.