Jó reggelt, Zala megye

2018.05.28. 07:00

Ez az ünnep mindig aktuális marad

Vasárnap több volt a játék, néhol egy kis ajándék is előkerült, lufit is kötöttek a fára, jelezve, hogy nem akármilyen nap van.

Hajdu Péter

Budapest, 2015. június 3. Gyerekek italos kartondobozokat mutatnak, miután laposra taposták azokat a fõvárosi Millenáris Parkban tartott Guinness-rekordkísérleten 2015. június 3-án. A rendezvényen az italos dobozok újrahasznosításának Guinness-rekordját próbálták meg felállítani ötszáz gyerek részvételével az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, a II. kerületi önkormányzat és a Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. szervezésében. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ahol lufik vannak, zászlói a gondtalan gyermekkornak, ott öröm van, mulatság, játék. A színes gömbök vidáman libbentek a napsütésben, hirdetve a gyermeknapot. Az ünnepeltek nem biztos, hogy tisztában voltak a jelentőségével, és lehet, hogy a felnőttek sem. Sokfelé sokféle időpontban emlékeznek meg a gyerekekről a világon, nálunk lassan 70 éve május utolsó vasárnapján. Az ünnep a gyerekek gondtalan életének, jövőjének biztosításáról szól, így mindig aktuális marad. Mert sokfelé nem teljesül. Ahol igen, ott az örömszerzésé volt ez a vasárnap, s ahol igazán sokra tartják, ott nem csak egy nap a gyermekeké az évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!