Borfogyasztás

2022.08.13. 07:00

Jó reggelt, Zala megye!

Nemcsak saját tapasztalatom, de szakirodalom is foglalkozik azzal, hogy az utóbbi egy-két évtizedben jelentős fejlődést mutathat fel hazánkban a borfogyasztás kultúrája.

Gyuricza Ferenc

Mi, magyarok már megtanultuk, hogy milyen a jó bor, hogyan kell az alapanyagát biztosító szőlővel szakszerűen bánni, s miként kell a bort kezelni, gondozni annak érdekében, hogy valóban élvezetet nyújtson kóstolása, fogyasztása. A borkínálás tudománya legalább olyan fontos részévé vált a vendéglátásnak, mint a konyhaművészet remekeinek felszolgálása, s a borfogyasztás kapcsán sem az alkoholizmus az első fogalom már, ami eszünkbe jut. Megyénk hosszú időn át kevésbé dicsekedhetett boraival, mára itt is alapvető fordulat állt be. A zalai pincészetek állják a versenyt az ország híresebb, patinásabb szőlőtermő vidékeivel. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!