2022.08.13. 07:00
Jó reggelt, Zala megye!
Nemcsak saját tapasztalatom, de szakirodalom is foglalkozik azzal, hogy az utóbbi egy-két évtizedben jelentős fejlődést mutathat fel hazánkban a borfogyasztás kultúrája.
Mi, magyarok már megtanultuk, hogy milyen a jó bor, hogyan kell az alapanyagát biztosító szőlővel szakszerűen bánni, s miként kell a bort kezelni, gondozni annak érdekében, hogy valóban élvezetet nyújtson kóstolása, fogyasztása. A borkínálás tudománya legalább olyan fontos részévé vált a vendéglátásnak, mint a konyhaművészet remekeinek felszolgálása, s a borfogyasztás kapcsán sem az alkoholizmus az első fogalom már, ami eszünkbe jut. Megyénk hosszú időn át kevésbé dicsekedhetett boraival, mára itt is alapvető fordulat állt be. A zalai pincészetek állják a versenyt az ország híresebb, patinásabb szőlőtermő vidékeivel.