Halfogyasztás

2022.07.04. 07:00

Jó reggelt, Zala megye!

Az aranydurbincstól a vörös sügéren és márnán át a tőke- és vajhalig számos tengeri kopoltyús kóstolható ma már hazánk jobb éttermeiben, s a nagyobb áruházak kínálatában is mind gyakrabban találkozni a nemzetközi konyha halalapanyagaival.

Péter B. Árpád

A felmérések szerint az, hogy mindenfajta értelemben kinyílt előttünk a világ, pozitív hatással van a hazai halfogyasztásra, amely szűk két évtized alatt megduplázódott. Árnyalja a képet, hogy a „sajátjaink” helyett főként idegen vizek lényei dobják meg a statisztikát, pedig van nekünk például pontyunk, keszegünk, süllőnk és harcsánk, s ha ezeket kiválóan elkészítjük, akkor maximum döntetlenre jó a külhoni mezőny. Nem vagyok konyhasoviniszta, de egy szegedi halászlé Balaton környéki fogassal kombinálva, azt hiszem, ma is nehezen verhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!