Hal

2021.12.23. 07:00

Jó reggelt, Zala megye!

Mi az? Finom, egészséges, változatosan elkészíthető, és a magyarok még mindig keveset esznek belőle?

Mozsár Eszter

Természetesen a hal. Emlékszem gyerekkorom nyaralásaira, amikor kérdezték, hogy mit majszolunk a strandon, s mi nevetve válaszoltuk, hogy „balatoni hekket”. Volt, aki talán el is hitte, hogy a tengeri ragadozót helyben halászták. Tavaly indult a HalPéntek! nevű kezdeményezés, amelynek célja, hogy minél több hal kerüljön a magyarok asztalára. A program ötletgazdája a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet. Közleményükből kiderül: egyre több étteremben kérhetünk már halételeket, s hogy nő a kereslet a fenntartható módon előállított, feldolgozott halételek iránt. Hm, és szenteste is péntekre esik, tehát tényleg minden arra mutat, hogy ünnepi menünkben szerepeljen a régi klasszikus, a halászlé. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!