2021.12.23. 07:00
Jó reggelt, Zala megye!
Mi az? Finom, egészséges, változatosan elkészíthető, és a magyarok még mindig keveset esznek belőle?
Természetesen a hal. Emlékszem gyerekkorom nyaralásaira, amikor kérdezték, hogy mit majszolunk a strandon, s mi nevetve válaszoltuk, hogy „balatoni hekket”. Volt, aki talán el is hitte, hogy a tengeri ragadozót helyben halászták. Tavaly indult a HalPéntek! nevű kezdeményezés, amelynek célja, hogy minél több hal kerüljön a magyarok asztalára. A program ötletgazdája a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet. Közleményükből kiderül: egyre több étteremben kérhetünk már halételeket, s hogy nő a kereslet a fenntartható módon előállított, feldolgozott halételek iránt. Hm, és szenteste is péntekre esik, tehát tényleg minden arra mutat, hogy ünnepi menünkben szerepeljen a régi klasszikus, a halászlé.