Vb 2018

2018.06.14. 22:50

Visszafogottan örült a győzelemnek az orosz kapitány

Elégedetten értékelt Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azután, hogy csapata a világbajnokság csütörtöki nyitómérkőzésén fölényesen, 5-0-ra legyőzte Szaúd-Arábia együttesét, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még csak az első lépést tették meg.

Moszkva, 2018. június 14. Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott vezetõedzõje (b) tiszteleg a harmadik gólt megszerzõ játékosa, Artyom Dzjuba elõtt a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság Oroszország - Szaúd-Arábia nyitómérkõzésén a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2018. június 14-én. Az orosz válogatott 5-0-ra gyõzött. (MTI/AP/Matthias Schrader)

A moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezett összecsapás utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy bár nagy különbséggel nyertek és három pontot szereztek, de ettől még nem változott sok minden, ez egy torna, amelyen a további mérkőzéseken is jól kell játszani.

„Holnap megnézzük majd az egyiptomiakat, akikkel legközelebb játszunk, és igyekszünk jól felkészülni ellenük. Akár játszik Mohamed Szalah, akár nem, ez tiszteletet parancsolóan erős együttes”

- utalt az észak-afrikaiak sérülésből lábadozó legjobbjára. A csütörtöki mérkőzést illetően úgy fogalmazott, szerinte sikerült bizonyítani, hogy jó úton járnak.

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott vezetőedzője a mérkőzésen. Forrás: MTI / EPA / Peter Powell

A duplázó Gyenyisz Cserisev, aki a 24. percben a megsérült Alan Dzagojev helyére csereként állt be, azt mondta, mindig tiszteletben tartja az edző döntését.

„Ha egy percre tesz be, akkor abban az egy percben kell százszázalékosan játszani. Természetesen nagyon boldog vagyok, elsősorban amiatt, hogy a csapatomnak és a családomnak örömet okoztam”

- nyilatkozott, majd hozzátette: ugyanígy kell tovább menniük, és ő maga is szeretne a későbbiekben is ezen a szinten játszani.

Gyenyisz Cserisev ünnepel, miután belőtte az oroszok negyedik gólját. Forrás: MTI / AP / Pavel Golovkin

Juan Antonio Pizzi, a szaúdiak argentin szövetségi kapitánya elsősorban abban látta a súlyos vereség okát, hogy játékosai nem azt csinálták, amit terveztek. Leszögezte:

„Nem láttam sok meglepetést az orosz válogatott játékában, de mégsem tudtunk ehhez alkalmazkodni. Ennél sokkal jobban is tudunk futballozni.”

Az oroszok kedden Egyiptommal, a szaúdiak szerdán Uruguayjal játszanak a második fordulóban.

A szaúdiak edzője nem volt túl vidám az összecsapáson. Forrás: Alexey Filippov / Sputnik / AFP

Borítóképünkön Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott vezetőedzője (b) tiszteleg a harmadik gólt megszerző játékosa, Artyom Dzjuba előtt.

Forrás: MTI / AP / Matthias Schrader

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!