hidegzuhany

2018.06.24. 21:57

Padlóra kerültek a lengyelek – első európai csapatként búcsúznak a vb-től

Kolumbia 3-0-ra legyőzte Lengyelországot vasárnap az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulójában, a vesztes európai válogatott már biztosan nem juthat a nyolcaddöntőbe.

Poland's forward Robert Lewandowski eyes the ball during the Russia 2018 World Cup Group H football match between Poland and Colombia at the Kazan Arena in Kazan on June 24, 2018. / AFP PHOTO / BENJAMIN CREMEL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Benjamin Cremel

A 10. percre a dél-amerikai együttes egyértelmű mezőnyfölényt harcolt ki, de sok futással és lendületes teljesítménnyel hiába irányította a mérkőzést, a helyzeteit nem tudta befejezni. Az első félidő hajrájában aztán megérdemelten jutott vezetéshez a kolumbiai csapat a rendkívül passzív, az ellenfél kapujára semmilyen veszélyt nem jelentő lengyelekkel szemben, akiknek kulcsembere, a center Robert Lewandowski csak vergődött a védők között.

I. félidő:

40. perc: A jobb oldalon kis szögletet végeztek el a kolumbiaiak, a James Rodríguez által beemelt labdát a középen üresen hagyott Yerri Mina 4 méterről fejelte a kapuba (1-0).

A második félidőben kijött a szorításból a lengyel együttes, de gólhelyzetig csak egyszer jutott – Lewandowski lövését védte Ospina -, miközben a kolumbiai védelem végig fegyelmezett maradt. A dél-amerikai csapat kontráiban viszont mindig több veszély volt, a felvonás közepén két ellentámadást góllal fejeztek be, így a hajrá előtt eldöntötték a mérkőzést.

II. félidő:

70. perc: Quintero ugratta ki a leshatáron álló Falcaót, aki a jobbösszekötő helyén ziccerben, 13 méterről külsővel az elvetődő Szczesny alatt a kapu jobb alsó sarkába lőtt (2-0).

A kolumbiai Radamel Falcao ünnepel, miután megszerezte csapata második találatát.
Fotó: Robert Ghement / MTI / EPA

75. perc: James Rodríguez lőtte a labdát a lengyel védővonal mögé, a nagy sprintet kivágó Cuadrado ziccerben lőtt 15 méterről a lengyel kapu bal alsó sarkába (3-0).

Borítókép: Lewa és a lengyel csapat nem tudott mit kezdeni Kolumbiával

AFP PHOTO / Benjamin Cremel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!