így is boldog

2018.06.29. 11:45

Nem érdekli a belga kapitányt, hogy nehéz ágra kerültek

Roberto Martinez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elégedett az Anglia elleni 1-0-ás sikerrel és a csoportgyőzelemmel, azzal pedig nem foglalkozik, hogy így sokak szerint a nehezebb ágra került csapata az oroszországi világbajnokság kieséses szakaszában.

Belgium's head coach Roberto Martinez congratulates Belgium's Adnan Januzaj at a soccer game between Belgian national soccer team the Red Devils and England, Thursday 28 June 2018 in Kaliningrad, Russia, the third and last in Group G of the FIFA World Cup 2018. BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Forrás: AFP/BELGA/BELGA MAG

Fotó: Bruno Fahy

„Lépésről lépésre megyünk előre, most minden energiánkat a Japán elleni nyolcaddöntőre fordítjuk, de azt hiszem, bármelyik csapattal képesek vagyunk felvenni a versenyt a későbbiekben” – mondta a spanyol szakember utalva arra, hogy nem fognak megijedni akkor sem, ha a nyolc között – a papírformának megfelelően – Brazília lesz az ellenfelük.

A belga válogatott első két meccsén imponálóan futballozott, az angolok elleni csütörtök esti mérkőzésen pedig tulajdonképpen a B csapatát szerepeltetve győzte le az egyébként szintén tartalékosan felálló szigetországi riválist.

A csütörtöki találkozó előtt félő volt, hogy egyik csapat sem fog túl nagy energiákat mozgósítani a sikerért, mert amíg a csoportelső a nyolc között – vélhetően – Brazíliával kerül szembe, addig a második a Kolumbia elleni nyolcaddöntő után, ha nyer, Svájccal vagy Svédországgal találkozik. Martinez ugyanakkor többször is elmondta, hogy nem foglalkoztatja ez a kérdés.

„Őszintén szólva nagyon boldog vagyok”

- jegyezte meg a kapitány, hozzátéve, hogy már csak

azért sem érdemes az ellenfelek között „válogatni” mert nagyon kicsik a különbségek,

szinte megjósolhatatlan, hogy egy-egy meccsnek mi lesz az eredménye. Példaként hozta a címvédő németek kiesését.

Roberto Martinez különösen örül annak, hogy az eddig mellőzött játékosai jól játszottak csütörtökön.

„Volt egy lehetőségünk arra, hogy megmutassuk a keret erejét. Belgiumban mindenki nagyon büszke lehet” – hangsúlyozta a szakvezető, aki többek között a 21 éves Youri Tielemanst, és a 23 éves Adnan Januzajt is kezdőként küldte csatába csütörtökön.

Borítókép: Martinez és az angolok ellen győztest gólt jegyző Januzaj

AFP / BELGA / BELGA MAG / Bruno Fahy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!