elvek és értékek

2018.06.27. 14:55

Felhagy a mexikói kajával, ha kiejtik hazáját

Felhagy a mexikói ételek fogyasztásával Anders Svensson svéd válogatottsági rekorder, ha a közép-amerikai ország csapata elüti a nyolcaddöntőbe jutástól a svédeket az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Sweden's national football team player Anders Svensson takes part in a training session on June 8, 2012 at the Koncha Zaspa training centre near Kiev, few hours before the opening match of the Euro 2012 football championchips in Wasaw. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Jonathan Nackstrand

A vállalás azért komoly a 41 éves ex-futballista részéről, mert nagy kedvelője a mexikói konyhának, s

kedvenc étele után a Taco becenevet kapta.

Svensson, aki 148 mérkőzésen lépett pályára a nemzeti együttesben, Instagram-oldalán posztolt egy videót, melyben 8-as számú mezben ül egy asztalnál, azon pedig mexikói ételek láthatók.

„Idepakoltam magam elé néhány mexikói kaját, de ez az utolsó alkalom, hogy eszem ilyet, ha Mexikó kiejti Svédországot.

Ez hatalmas áldozat a részemről, úgyhogy faljátok fel a mexikóiakat! Sok szerencsét!”

- üzent a svéd játékosoknak.

Svensson a válogatott több játékosát megjelölte az oldalán, így hozzájuk mindenképpen eljutott a biztatásnak e sajátos formája a magyar idő szerint 16 órakor kezdődő mérkőzés előtt. Az mexikóiak hat, a svédek három ponttal várják az F csoport utolsó fordulóját. Három pontjuk van a németeknek is, míg a dél-koreaiak egyelőre pont nélkül állnak.

Borítókép: AFP PHOTO / Jonathan Nackstrand

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!