megvan a két továbbjutó

2018.06.24. 15:59

Egy félidő alatt kivégezték Panamát az angolok

Anglia kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott Panama felett vasárnap az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában, ezzel az angolok és Belgium továbbjutása is biztossá vált.

England's midfielder Jesse Lingard (L) and England's forward Harry Kane celebrate the teams sixth goal during the Russia 2018 World Cup Group G football match between England and Panama at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod on June 24, 2018. / AFP PHOTO / Johannes EISELE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Johannes Eisele

Az angol válogatott az első perctől fogva magához ragadta a kezdeményezést, és John Stones góljával hamar megszerezte a vezetést. A Manchester City védőjének ez volt az első gólja a válogatottban. Vezetésük tudatában is támadtak az angolok, s az első félidőben további négy gólt lőttek: Harry Kane kétszer is büntetőből talált be, Stones duplázni tudott, Jesse Lingard pedig szépségdíjas távoli lövésből volt eredményes.

I. félidő:

8. perc: Trippier jobb oldali szögletére Stones teljesen üresen érkezett a tizenegyespontnál, és nagy erővel fejelte a labdát a kapu bal alsó sarkába (1-0).

22. perc: Torres és Escobar együttes erővel buktatta a tizienhatoson belül a kilépő Lingardot, a megítélt büntetőt Kane a bal felső sarokba bombázta (2-0).

36. perc: Sterling és Lingard összjátéka után utóbbi a kapuval szemből, 20 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba (3-0).

40. perc: Egy szép szabadrúgás-variáció után Kane középre fejelt labdáját Sterling fejelte kapura, a Penedo bravúros védése utáni kipattanót Stones közvetlen közelről juttatta a hálóba (4-0).

45+1. perc: Kane-t vitték földre a panamai védők a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest a sértett váltotta gólra, a labdát ugyanoda lőve, mint első próbálkozásánál (5-0).

A fordulás után Kane egy szerencsés góllal mesterhármast ért el, korábban vb-n az angolok közül erre Geoff Hurst (1966) és Gary Lineker (1986) volt képes. A mérkőzés hajrájában az európai csapat visszavett a tempóból, s bár voltak még helyzetei, újabb gólt Panama ért el: Felipe Baloy megmozdulásával a karibi ország történetének első világbajnoki találatát szerezte.

Íme, a panamai öröm:

II. félidő:

62. perc: Loftus-Cheek lövése megpattant a tizenhatoson belülre, lesgyanús helyzetben befutó Kane sarkán, a labda a kapust becsapva pattogott a hosszú sarokba (6-0).

78. perc: Avila szabadrúgását követően az elmélázó angol védők mellett a hozzá hasonlóan csereként beállt Baloy 11 méterről, becsúszva lőtt a jobb alsó sarokba (6-1).

Anglia ezt megelőzően soha nem nyert nagy tornán (Európa- vagy világbajnokságon) három gólnál nagyobb különbséggel mérkőzést.

A szigetországi együttes mellett a belga csapat is a legjobb 16 közé jutott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon vasárnap.

A vb-n ezt megelőzően a házigazda orosz, az uruguayi, a francia, valamint a horvát csapat biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

Azért vicces jelenetet is tartogatott a mérkőzés, itt éppen az angliai gólörömöt kihasználva próbálják bevenni az ellenfél kapuját a panamaiak:

Borítókép: gólszerzők egymás közt, Jesse Lingard és Harry Kane

AFP PHOTO / Johannes Eisele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!