nehéz szülés

2018.06.22. 15:58

A hosszabbításig kellett várni a brazil győzelemre

A rendes játékidőben Neymarék képtelenek voltak bevenni Navas kapuját. Utána kétszer is.

Szentpétervár, 2018. június 22. A brazil Neymar (j) az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Brazília - Costa Rica mérkõzésen a Szentpétervár Stadionban 2018. június 22-én. (MTI/EPA/Etienne Laurent)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Etienne Laurent

Az első félidő a várakozásoknak megfelelően nagy brazil fölényt hozott, ez azonban meddőnek bizonyult, az elsősorban a beívelésekre építő dél-amerikai csapat csak elvétve találta el a kaput. A jól védekező rivális néha kijött a szorításból, egy-egy veszélyes kontratámadást is vezetett, de a kapuk szinte alig forogtak veszélyben.

A második játékrész hatalmas brazil helyzetekkel indult, de vagy Navas, vagy a keresztléc, vagy az egyik védő mindig hárítani tudott. A folytatásban is ők irányítottak, az ellenfél csak pillanatokra szabadult ki a saját térfeléről. A 78. percben Neymar lerántásáért előbb 11-est ítélt a bíró, majd a videóelemzés után visszavonta az ítéletét.

Neymar itt épp eljátssza a nagyhalált. Kuipers befújta a büntetőt, de a videóbíró után felülbírálta saját döntését, és Peru hozhatta a labdát.
Fotó: Michael Sohn / MTI / AP

 

A hajrában továbbra is a brazilok nyomtak, s végül két késői találattal sikerült megtörniük Costa Ricát.

A 91. percben Marcelo ívelt a kapu előterébe, Gabriel Jesusról Coutinho elé került a labda, aki öt méterről, Navas lábai között bepasszolta azt (1-0), majd hat perccel később Douglas Costa passzolt Neymarhoz, aki közvetlen közelről a kapuba lőtt (2-0).

A brazil válogatott ezzel megszerezte első győzelmét az oroszországi tornán, Costa Rica pedig második vereségével már biztos kieső.

A végén már ilyen finomságokra is futotta Neymartól. Az egykori kiválóság, Rio Ferdinand osztotta meg saját Twitter oldalán az alábbi mozdulatsort:

Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

Neymar 56 góljával már egyedül harmadik a brazil válogatott gólszerzőinek örökrangsorában, mivel betalált Costa Rica ellen.

A 26 éves támadó eddig holtversenyben állt Romarióval 55 találattal, s már csak Pelé (77) és Ronaldo (62) előzi meg – számolt be a futball statisztikáival foglalkozó Opta csoport.

A brazilok 2-0-s sikerükkel versenyben vannak a továbbjutásért a szerbeket és svájciakat is felvonultató E jelű négyesben.

Borítókép: A brazil Neymar (j) az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Brazília – Costa Rica mérkőzésen a Szentpétervár Stadionban 2018. június 22-én.

MTI / EPA / Etienne Laurent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!