Várvölgy

2016.10.03. 14:23

Elköltözött a könyvtár- Felújított, tágas helyiségben várják a várvölgyi olvasókat

Várvölgy - Felavatták az új helyre költözött könyvtárat tegnap Várvölgyön. A szolgáltatás körülményei jelentősen javultak.

Császárné Szabó Judit

A várvölgyi könyvtár eddig a művelődési ház egyik rossz állapotú helyiségében működött. Nemrég azonban átköltözhetett a jelenlegi óvoda udvarába, egy 50 négyzetméteres, tágas, felújított helyiségbe.

 

Fotó: Fejér György Városi Könyvtár, Sebestyénné Horváth Margit csoportvezető, Kiss Gábor, Pappné Beke Judit és Barcza Balázs (b-j) az avatáson

Az előrelépést a szolgáltatást biztosító keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár, valamint a várvölgyi önkormányzat tette lehetővé. Pappné Beke Judit, a Fejér György Városi Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a kistelepülésen hat és félezer kötettel várják a közönséget. A taglétszámmal elégedett, 245 várvölgyi olvasójuk van.A gyűjteménynek otthont adó helyiséget Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója avatta fel Barcza Balázs polgármester köszöntője után. A rendezvényen műsort adtak a helyi általános iskolások. Az avatóünnepség előtt Keszthelyen konferenciát rendeztek a kistelepülési könyvtári ellátás helyzetéről, a gyűjtemények egységes és minőségi fejlesztésére is kitérve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!