A cápák óvó szemei kísérik

2018.04.30. 11:00

Wellnessélmény a víz alatt a Maldív-szigeteken

A keresett luxus úti célok közé tartozó Maldív-szigetek nemcsak jó búvárlehetőséget kínál az Indiai-óceán csodálatos vízi világának megismerésére vágyók részére, de egyre több féle víz alatti létesítménnyel is várja a szigetekre érkezőket.

Tóth Sándor

Az Ithaa víz alatti étterem már 13 éve vonzza a Maldív-szigetekre érkezőket Fotó: Facebook.com/Ithaa Underse Restaurant

Még ma is szenzációszámba megy az Ithaa Undersea étterem, amely 13 éve, 2005 áprilisa óta működik a külföldiek részére kialakított egyik Maldív-üdülőszigeten, a Rangalin. Az ötméteres mélységben található vendéglátóhely egy hotel részeként üzemel. A hotel egyik mólójának végéről csigalépcsőn lehet lejutni a csodálatos tengeri panorámát nyújtó kilenc méter hosszú, öt méter széles, 14 vendég befogadására alkalmas üvegkapszulába, ahol főként halételekből, helyi ételspecialitásokból áll a menü.

Ahmed Saleem, a víz alatti építményeket kivitelező cég igazgatója, egyben építészeti tervezője április közepén arról tájékoztatta a nyomtatott és internetes sajtót, hogy már ebben az évben átadják az első olyan szálláshelyet, amelynek alsó szintje az óceán felszíne alatt lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!