A többség nem ragaszkodik a kipróbált szálláshoz

2020.06.13. 13:00

Vonzó a belföldi utazás – Hévíz népszerű célpont

Bár az utazási kedvünk nem csökkent, minden második ember a szálláshely biztonságos higiéniájától teszi függővé a foglalást. Mindenesetre idén a belföld lesz a nyerő – derült ki a Marketing Professzorok felméréséből.

NA

Sokan választanak majd belföldi utazást. Hévíz a népszerű célpontok között szerepel

Fotó: pixabay.com

A megkérdezettek 45,8 százalékának volt az idei évre foglalása, amely meghiúsult a járvány miatt. Az azonban biztató, hogy csupán a válaszadók 5,9 százaléka csalódott a lefoglalt szállásadóban, mivel a hozzáállás és kommunikáció nem volt kielégítő.

Sokan választanak majd belföldi utazást. Hévíz a népszerű célpontok között szerepel
Fotó: pixabay.com

A hazai utazást tervezők 65 százaléka továbbra is azt nyilatkozta, hogy idén is szeretne új helyeket kipróbálni, nem ragaszkodik a régebben már kipróbált szálláshelyhez.

Minden negyedik résztvevő már annyira vágyik a nyaralásra, hogy amint megteheti, indul is, feltételek nélkül. Érdekes szempontok jelentek meg a szálláshely kiválasztásánál. A megkérdezettek 23,4 százaléka gondolja úgy, hogy biztosan nem látogatna el semmilyen belföldi hotelbe vagy szállodába, amíg a vírusfertőzés lehetősége továbbra is fennáll. Ők azok, akik idén talán nem fognak utazni. Kicsit többen (26,7 százalék) viszont szívesen utaznának belföldön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!