Utazó

2018.12.23. 10:00

Viselkedési kódex turistáknak Kiotóban

A japán város turisztikai vezetése megelégelte, hogy a külföldiek egyáltalán nem tisztelik a helyi viselkedési szabályokat, és sértik a hagyományokat.

turizmus.com

Elhatározták, hogy a helyes viselkedési módokat piktogramok formájában hozzák a látogatóik tudomására. Különösen a higiéniai témákban voltak gyakoriak az észlelt, helytelen megnyilvánulások, ezért például színes piktogramokat helyeztek el a város különböző pontjain, a fürdőkben és a járműveken is.

A medencékbe ugyanis a japán embereknek csak alapos előfürdő-használat és zuhanyozás után szabad belemenniük, ám a turisták sok esetben nem veszik komolyan ezt. De voltak ezektől eltérő szabálytalanságok is. Így például a boltokban történő sorban állás rendjének be nem tartása (szabálytalan beelőzés), a (női) kalapok és napszemüvegek viselése a japán templomokban, az utcai dohányzás és a szemetelés, a japán emberek utcai vagy nyilvános helyen történő engedély nélküli fotózása, vagy a lehető legnagyobb bűn elkövetése, az utcai cipőben a tatamira való rálépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!