Utazó

2017.03.10. 12:37

Thermal Hotel BALANCE**** Lenti - Négy ország határán - Kirándulások tökéletes kiindulópontja (x)

Az ország dél-nyugati csücskében, a zalai dombok között, a szlovén-osztrák-horvát határtól néhány kilométerre fekszik Lenti.

Korosa Titanilla

A város idegenforgalmi kínálata, benne a gyógy- és élményfürdő, a Szent György energiapark, valamint a térség legszínvonalasabb szállodája, a Thermal Hotel Balance **** kedvelt célpontja a magyar és külföldi vendégeknek egyaránt.

Az Őrség, Hetés és Göcsej találkozásánál fekvő fürdőváros vonzerejét a gyógy- és élményfürdő, a jótékony hatású energiapark és a négycsillagos hotel mellett a földrajzi fekvése és a csodás természeti környezet is alátámasztja. A kirándulások kedvelői számára Lenti és a fürdő szállodája kiváló "bázis" ahonnan négy országba is tehetnek egynapos látogatásokat.

Aki a környék hazai látnivalóira kíváncsi, autóval vagy akár két keréken is felkeresheti a környező településeket, melyekben számos  érdekesség akad. Lentiben megismerkedhet például közvetlenül a szálloda mellett lévő erdészeti, faipari és vasúti kiállítással, ami Magyarország leghosszabb erdei kisvasútjának állomása is.



A közeli Szécsiszigeten bivalyrezervátum, barokk kastély, vagy a térség egyetlen épen maradt, felújított vízimalma várja a látogatókat.
Pákán felkereshetik Öveges-professzor szülőházát és a magyar „Maginot”-vonal világháborús bunkereit. Egyedülálló a vétyemi ősbükkös és a Budai Arborétum élővilága. Az Őrségben, Velemérben találjuk a páratlan értékű freskótöredékeket  őrző „Fények templomát”, ami a korai román építészet egyik emléke. Közelítve a Balaton felé,  Keszthely, Ausztria irányába Körmend kínál látnivalókat, de egy Lentiből indított kirándulás keretében a sümegi vár is felkereshető.

Nem csak hazánk nyújt páratlan élményt, Lentitől alig 10 kilométerre már Szlovéniában járunk. Lendván a vár, míg Lendva-hegyen az 53 méter magas Vinarium-kilátótorony várja a látogatókat, ez utóbbiból az osztrák Alpokig vagy akár a Balatonig is ellátni szép időben. Érdemes felkeresni Dobronakon a trópusi kertet és az egyedülálló orchideafarmot is. Kicsit távolabb kellemes kirándulás keretében elérhető Maribor, a  világ legöregebb, ma is termelő szőlőtőkéjének hazája, illetve Postojnában a világ egyik legnagyobb cseppkőbarlangja.



Horvátországban alig 40 kilométerre található a Zrínyiek egykori központja, a számos magyar emléket őrző Csáktornya, de érdemes elindulni  egyórás autóútra Zágrábba, vagy a plitvicei tavakhoz is.

Akit a szomszédos Ausztria érdekel,  induljon el Grazba, a legromantikusabb osztrák városba, ami alig egy órás utazás Lentiből, de érdemes felkeresni Güssing, azaz Németújvár látványos várát, vagy Herberstein romantikus várkastélyát és vadasparkját.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!