Utazó

2017.08.09. 05:57

Programforgatag Pannonhalmán (x)

A Pannonhalmi Főapátság szerzetesei minden nap háromszor imádkoznak a Bazilikában. Augusztusban a gazdag gyógynövénytermésért is fohászkodnak és remélik, hogy sem vihar, sem kánikula nem árnyékolja majd be a hagyományos augusztusi Gyógynövényhetet.

Augusztus 15-e és 20-a között színes programokkal és nyitott kapukkal várja az UNESCO Világörökségi helyszín a látogatókat. A hat nap eseményei a Gyógynövénykertre, a kiemelt kulturális és gasztronómiai programok mellett az öt legfontosabb pannonhalmi gyógynövényre koncentrálódnak.

Szent István napi kenyéráldás

A látogatók megnézhetik és kipróbálhatják, mi mindent lehet készíteni zsályából, citromfűből, levendulából, borsmentából és kakukkfűből. Az ügyesebbek még hűtőmágnest és ékszereket is!

Szent István napi kenyéráldás Pannonhalmán

Akinek nem akar kézműveskedni, az is számtalan érdekes esemény között válogathat. A gyógynövényeket és az új kenyeret is megáldják a Gyógynövénykertben, ahol koncert és táncház is lesz a Szászcsávási Bandával.

Előadást tart Szabó Márton bencés szerzetes, gyógynövénykerti vezető Fotó: Mátyás Attila

Aki más zenét szeret, az se fog csalódni, hiszen a Pannonhalmi Jazzmajorban fellép Farkas Gábriel & His Band. Szombat-vasárnap Kolostori Termékek Vásárán és Magyar Világörökségek Utcáján a bakonybéli bencés monostor söreit is végig lehet kóstolni.

Aki nem sörrajongó, az fogyaszthatja Apátsági Pincészet teljes szortimentjét több helyszínen is. Az antialkoholistáknak gyógynövényes szörpöket, pogácsákat és a PAUSA Apátsági Kávéház gyógynövényes fagylaltjait és süteményeit kínálják. Szalóki Ági koncertje, orgonahangverseny és zenei improvizáció mellett meghallgathatjuk Szent István király Intelmeit is a Főkönyvtár dísztermében augusztus 20-án. A Szent István napi programok ingyenesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!