Utazó

2017.01.31. 13:04

Havanna látnivalói - ha Kubában jár, ezeket feltétlenül nézze meg! (x)

A karibi szigetvilág egyik legelevenebb és minden szempontból leginkább színes városa Havanna. Az UNESCO 1982-ben a Világörökség részének nyilvánította, s a város lassan egykori fénykorát éli.

Saját hangulata, pezsgő éjszakai élete, nosztalgikus, régi időket idéző légköre semmihez sem hasonlítható. Nem véletlen, hogy rengeteg turista keresi fel minden évben. Ugyan az egykori kaszinók és a hedonista atmoszféra ma már a múlthoz tartoznak, de épületei és gazdag zenei világa éppen elég vonzerőnek számítanak. S ha mindez nem lett volna még elég, akkor természetesen ott vannak a remek szivarok, melyek világhírűek.

Romjaiban is festői szépség rejlik

Kevés olyan város létezik, amely még a kissé romosnak tűnő épületeivel is magáénak tudhatja a Havannához hasonló hangulatot. A Plaza de Armas, a Fort Castillo de Real Fuerza, a Los Oficios, valamint Los Mercaderes utcái a 16. századból származnak, és kissé kopottas, viseltes jellegük ellenére is a turisták kedvenceinek számítanak. Az egykori nemesi paloták, az árkádok, a méretes fából készült ajtók és a fakazettás mennyezettel ellátott termek a spanyol hódítók idejét idézik. A romjaiban is festői szépséggel rendelkező város a fényképezés szerelmesei számára is ajánlott, ugyanis minden épület egy sajátos történettel rendelkezik.

Világhírű szivarok Havanna területén

A statravel.hu nem csak egyedi utcaképei miatt ajánlja Havanna felkeresését, hanem bizony a szivarkultúra apropóján is. A legrégebbi szivargyárat még az 1800-as évek elején alapították, ezt mindenképpen érdemes felkeresni a havannai kiruccanás idején. A turisták előtt kézzel sodort szivarokat készítenek a hozzáértők, melyek aztán természetesen a vendégek zsebeiben landolnak. Kevés olyan turista van, aki anélkül térne haza Havannából, hogy ne hozna magával néhány doboz igazán jó szivart.

John Lennon mellett üldögélve

John Lennon jellegzetes kerek szemüvegében üldögél a John Lennon parkban. A Fidel Castro által avatott szobor 2000 óta számít a park büszkeségének. Ugyan tény, hogy egykoron betiltották művészetét, de idővel már koncertet tartottak itt emlékére. A szobor a városnéző séta elmaradhatatlan részét képezi akkor, ha Havanna területén járunk.

Páratlan tengerparti szakaszok

A havannai időutazás közepette érdemes felkeresni a város 20 kilométeres tengerpartját, amely kifejezetten alkalmas fürdőzésre. Azok sem maradnak program nélkül, akik a búvárkodás megszállottjai, erre ugyanis 47 kilométeres partszakasz áll rendelkezésre. A fehér homokos part a háttérben álló épületek látványával egészen különleges programot kínál minden korosztály számára. A Malecón névre hallgató tengerparti sétány festői szépségű a naplementében. Nem véletlen, hogy a helyiek is szép számmal felkeresik ezt egy esti séta erejéig.

Látványos épületek a múlt tükrében

A Capitolio Latin-Amerika egyik legimpozánsabb épületeként számon tartott, és tulajdonképpen Havanna jelképei közé is tartozik. Ha az egész városra szeretnénk nagyszerű kilátást, akkor megéri a Castillo de Morro-t felkeresni. Harangtornyával és monumentális méreteivel a Catedral de San Cristóbal is kihagyhatatlan építészeti remekműnek számít. A Havanna történelmi múltja iránt érdeklődők számára az El Templete ajánlott, de persze a Havanna Club Rum Múzeum is egyfajta izgalmas kikapcsolódást ígér. Egyébként pedig elmondható, hogy elég csak kilépni az utcára, és máris belekóstolhatunk Havanna igazi hangulatába, ahol jobbnál jobb szórakozóhelyek, bárok várják az utazókat, de természetesen a helyi konyha is megér egy misét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!