utazó

2019.04.19. 10:00

Ha húsvét, akkor irány Hollókő!

Április 19–22. között tartják a Hollókői Húsvéti Fesztivált, mely a hagyományok és egyben az életöröm hagyományos ünnepe.

Müller Anikó Hanga

A programon megjelenik a palóc népviselet

Fotó: Müller Anikó Hanga

Egyebek mellett különféle folklórprogramok, palóc gasztronómia, népszokások, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek a Hollókői Húsvéti Fesztiválon. A nyitóünnepségen a Hollókő Táncegyüttes ad műsort, valamint fellép az Iglice, a Nógrád Táncegyüttes, a Kerekes Band, a Dűvő, az Aurevoir, a Folk on 45, a Góbé zenekar.

A programon megjelenik a palóc népviselet
Fotó: Müller Anikó Hanga

Az eseményt gazdagítja még kézműves kirakodóvásár, tojásfestés, táncház, guzsalyas kézművesház, és a hagyományőrzés jegyében kereplőzést is szerveznek. A program része a helyi böjti szokások felelevenítése, a népviselet felöltése, illetve a szilvás gombóc főzése, de nem hiányozhat a locsolkodás sem. Mindezek mellett a várban középkori lovagi tábor és életkép, ruhapróba, lovagok fegyveres bemutatója, középkori muzsika, ügyességi játék alkotja a programot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!