a turisták kedvéért

2021.04.11. 10:00

Bibione: végeláthatatlan tengerpart

Bibione az olasz tengerparti régió legkedveltebb üdülővárosainak egyike. Csodás strandokkal, minőségi szállásokkal, a tenger mellett futó bicikliutakkal, család- és kutyabarát programokkal, érdekes látnivalókkal csábítja évről évre a nyaralni vágyókat.

LM

A bibionei tengerparton – vírusmentes időben – végeláthatatlanul sorakoznak a napernyős nyugágyak

Bibione üdülővárosa Észak- Olaszország Adriai-tengerpartján helyezkedik el, Veneto tartományban. Kifejezetten a turisták kedvéért épült fel az 1950-es évektől kezdve ez a rendezett, főleg a német és osztrák, de egyre inkább már a magyar nyaralók körében is igen népszerű üdülőhely. Partjait nemcsak az Adriai-tenger, hanem a Tagliamento folyó és a lagúna kéklő vize is mossa, ezért egyedi a növény- és állatvilága. A térségben óceáni és mediterrán éghajlati hatások alakítják a klímát, nyáron a tengervíz hőmérséklete 28-29 Celsius-fokra melegszik fel.

A bibionei tengerparton – vírusmentes időben – végeláthatatlanul sorakoznak a napernyős nyugágyak

A Velence és Trieszt között fekvő tengerparti városkában minden megtalálható, ami egy felejthetetlen adriai nyaraláshoz szükséges, történelmi látnivalói viszont nincsenek. Legnagyobb vonzerejét tizenkét kilométer hosszan fekvő, 100-120 méter széles, fokozatosan mélyülő, mélykék tengervízi partszakaszokkal rendelkező, puha homokos, kitűnően felszerelt strandjai jelentik. Itt nyílt meg Olaszország első füstmentes strandja. Ami nem teljesen igaz, ugyanis az „élni és élni hagyni” elv jegyében a dohányosok sincsenek kizárva az élményből, azonban csak a kijelölt helyeken gyújthatnak rá.

A család- és kutyabarát üdülőhely tenger mellett futó bicikliutakkal, szórakoztató kulturális és sportprogramokkal, pezsgő éjszakai élettel és festői természeti környezettel várja az ide utazókat. Bibionét négy rész: a Lido dei Pini, a Bibione Beach, a Lido del Sole és a Bibione Fenyőerdő alkotja. Nagyszerű szállodák, jól felszerelt apartmanházak, kempingek és turistafalvak, na és persze a tradicionális olasz konyha főztjeit kínáló éttermek várják vendégeiket. Bárhol foglaljunk is szállást, az tartalmazza a napernyőnk helyét az ingyenes wifielérhetőségű strandon. Különlegesség a Spiagga di Pluto elnevezésű kutyás strand és a tengerparti panorámájú helyi termálfürdő. A gyerekeket játszótéri elemek, sőt egy kis vidámpark szintén várja. A felfedező lelkületűeknek érdemes felkeresniük a város nyugati szélén található világítótornyot, a különös építésű Szűz Mária-templomot, valamint a kulturális örökségnek számító halászati területeket a kikötővel.

Bibione szíve és lelke a kedd délelőttönként üzemelő autentikus helyi piac, ahol például rengeteg ruházati és kiegészítő terméket vásárolhatunk
A különös építésű helyi Szűz Mária-templomban akár szentmisén is részt vehetünk Fotók: archív/Laskovics Márió

Bibione szíve és lelke a kedd délelőttönként üzemelő autentikus helyi piac, ahol a turisták önfeledten vegyülhetnek el és oldódhatnak fel a bazárban, megkóstolhatják a tipikus helyi ételeket-italokat, az egzotikus gyümölcsöket és válogathatnak a halpiacról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!