Utazó

2019.01.05. 07:00

A tallinni karácsonyi vásár lett a legszebb

A Legjobb európai úti célok (European Best Destinations, EBD) internetes portáljának közönségszavazatai alapján hirdettek eredményt.

TS

Különleges elrendezés

Fotó: europeanbestdestinations.com

Tallinnra ezúttal az utazásokkal és kulturális programokkal foglalkozó brüsszeli szervezet 208 ezer szavazója adta voksát. Az elmúlt öt évben Strasbourg (Franciaország), majd Zágráb (Horvátország) egymás után négyszer nyerte el ezt a címet, amelynek jelentős gazdaságélénkítő, idegenforgalmi hatása van (Zágráb látogatottsága 40 százalékkal nőtt a szavazás eredményének hatására).

Különleges elrendezés
Fotó: europeanbestdestinations.com

Az EBD legszebb karácsonyi vásárok top 10-es listáján Tallinnt, nagy örömünkre, a budapesti karácsonyi vásár követi, amely rendszerint a legjobb tízben szerepel. A dobogós harmadik helyre ezúttal a már említett Strasbourg került, ahol az ünnep fényét ezúttal sajnálatos terrorcselekmény zavarta meg.

A magyar turisták körében legnépszerűbb Bécs a negyedik, Prága pedig a kilencedik helyre került. A helyezések szerint 5. az erfurti (Németország), 6. a poznani (Lengyelország), 7. a brüsszeli (Belgium), 8. az aacheni (Németország), 9. a már említett prágai és 10. az erdélyi kolozsvári (Románia) karácsonyi vásár lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!