Utazó

2013.10.29. 11:30

Újból megnyílt a Grand Canyon

Újból megnyitottak többet a látogatók előtt az Egyesült Államok legfőbb, a szövetségi kormányzat részleges lebénulása miatt bezárt idegenforgalmi nevezetességei közül.

MTI

Így újra látogatható a Grand Canyon és a New York-i Szabadság-szobor, miután egyes államok átvállalták az üzemeltetés költségeit.

A Grand Canyont is érintette az amerikai költségvetési vita

Arizona és New York állam a saját költségvetéséből fogja finanszírozni a területén található és a turisták millióit vonzó nevezetességeket, méghozzá úgy, hogy ezt feltehetően sohasem téríti meg a szövetségi állam. A szövetségi kezelésben álló nemzeti parkokat október 1-jén, az új költségvetési év első napján zárták be, miután a kongresszusi pártok még egy ideiglenes büdzséről sem tudtak megállapodni.

Az olyan híres műemlékek, mint a Szabadság-szobor vagy a washingtoni National Mall emlékművei üzemeltetését a Nemzeti Parkszolgálat biztosítja. Andrew Coumo, New York állam kormányzója kijelentette, nem hagyja, hogy azt Washington működési zavarai miatt elzárják a látogatók elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!