Utazó

2011.11.23. 18:19

Nyújtozkodós november: féláron kínálták a szobáikat a szállásadók

Egyedülálló kezdeményezésbe fogott a Lenti és Térsége Turisztikai Egyesület, az érdekvédelmi szervezethez csatlakozott szállásadók a Torkos csütörtök mintájára két héten keresztül féláron kínálták szobáikat.

Gyuricza Ferenc

Piltmann György és neje szerdán érkezett meg Gosztolába, s a szoba elfoglalását követően rögtön sétára indultak. A zalai kistelepülést több ok miatt is választották, az itteni szálloda wellness szolgáltatása mellett egy másik akció is vonzó volt számukra, november második felében ugyanis a Lentiben és a város környékén található szállásadók többsége féláron kínálta szobáit.

– Az interneten találtunk rá erre a lehetőségre – mondta a Vas megyéből érkezett férfi. – Három napot, azaz két éjszakát töltünk itt, s pihenni jöttünk. A lenti gyógyfürdőt szinte biztos, hogy felkeressük, de tervezzük megnézni Lendvát is, mivel ismerőseink szerint nagyon szép kisváros.


– Kettős céllal hirdettük meg az akciót, amely a Nyújtózkodós november elnevezést kapta – mondta röviden az országban egyedülálló akció kapcsán a Lenti és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke, Horváth-Balogh Bernadett, aki egyben a Gosztola Gyöngye Wellness Hotel szállodavezetője is. – Egyrészt szerettük volna a térségre irányítani a figyelmet, illetve mivel a november második fele holt időszaknak számít, így a turisztikai szezon meghosszabbítását is szolgálta a kezdeményezésünk. Az eredményekről egyelőre még nem tudok konkrét adatokat mondani, hiszen az akció e hét végéig tart, annyi azonban már most is kijelenthető, hogy az elmúlt esztendő azonos időszakához viszonyítva jelentősen megnőtt a vendégéjszakák száma Lentiben és térségében.

Vargáné Tóth Éva, a lentihegyi Hubertus Fogadó és Panzió vezetője azt mondja, náluk a visszatérő vendégek használták ki a lehetőséget, köztük olyanok, akik a gazdasági helyzetből kifolyólag a teljes áru csomagot vélhetően nem tudták volna igénybe venni. Az is jellemző volt, hogy a kedvezmény miatt néhány vendég egy-két éjszakával tovább maradt. Az akció eredményét illetően amúgy a szállásadók eltérő véleményt fogalmaztak meg, volt aki örömmel számolt be arról, hogy új vendégeket is fogadhattak, másutt a Hubertus panzióhoz hasonlóan inkább a visszatérők voltak jellemzően, s olyan szálláshely is akadt, ahol egyetlen foglalás sem történt.

A novemberi nyújtózkodáshoz a több száz szálláshely mellett néhány szolgáltatás is kedvezményesen várta a vendégeket. A turisztikai egyesületnek sikerült az akcióba bevonnia a budafai arborétumot, a lenti gyógyfürdőt és a csömödéri állami erdei vasútüzemet is. Emellett minden napra szerveztek programot is – köztük ausztriai és szlovéniai kirándulásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!