Utazó

2011.09.30. 16:20

Kiemelt turisztikai fejlesztések Zalában

A Zala Megyei Területfejlesztési Tanács pénteken Hévízen összeállította a kiemelt, fejlesztendő zalai turisztikai térségi ajánlatát, melyet a jövő héten összeülő regionális tanács figyelmébe ajánl.

Arany Horváth Zsuzsa

A kiemelt idegenforgalmi programban, melyhez régiós támogatást és pénzt vár a megye, szerepel a keszthelyi Festetics-kastély, a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő, valamint a hévízi, európai hírű gyógytó. A megye fejlesztési szakemberei szerint mindhárom rendelkezik országos, illetve nemzetközi hírnévvel, múlttal, amely arra predesztinálja, hogy további források bevonásával fejlesszék, s így még vonzóbbá tegyék.

A megyei területfejlesztési tanács meghallgatta a zalai városok - Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Hévíz, Lenti, Keszthely, Zalaszentgrót - vezetőit, akik arról számoltak be, hogy hol tartanak a városközponti rehabilitációs felújítások, melyekhez a regionális fejlesztési források biztosítják az anyagiakat.

A megyei fejlesztési testület tárgyalt arról a határon átnyúló, nemzetközi partnerekkel közösen bonyolított programról, mely a Geotermikus kutatások a Dráva medencében címet viseli, s amely azt célozza, hogy felkutassák a térségben lévő energetikai kapacitásokat.

A testület foglalkozott a vis maior igénybejelentések, s az odaítélt támogatások helyszíni ellenőrzésének tapasztalataival.Turizmus

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!