Utazó

2011.06.30. 17:48

Dilemma után: pénteken kinyit a városi strand Zalaegerszegen

Pénteken kinyit a városi strand, amelynek idei üzemeltetése nagy dilemma elé állította az önkormányzatot. A képviselők végül június elején döntötték el, hogy nem zárják be a fürdőt.

Szabó Judit

A strand új üzemeltetője, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. az üzleti tervében vetette fel, hogy ne nyissák ki idén a korszerűtlen és veszteséggel működtethető létesítményt. Önkormányzati vizsgálóbizottság kezdett behatóbban foglalkozni a kérdéssel, majd a közgyűlés mondta ki a végső szót az ügyben. A testület úgy döntött, hogy idén is biztosítja a szolgáltatást a városlakóknak. Ezután kezdődhetett a felkészülés a szezonra, amely csaknem egy hónapig tartott. Az önkormányzat minimális, hatmillió forintos fejlesztést hagyott jóvá, emellett mintegy négymillió forint működési kiadással számol az üzemeltető cég.

A kft. ügyvezetője, Kugler László elmondta: az elmúlt hetekben kivágták a balesetveszélyes fákat, a nagy medence hézagait eltüntették, a medencét lefestették, elvégezték a legszükségesebb javításokat a térburkolaton és az Ady utcai fogadóépület tetején. A strand nem szabványos játszószereit elbontották, a használaton kívüli gyermekmedencét pedig elkerítették, nehogy baleset történjen. Kamerarendszert nem építettek ki, de őrző-védő szolgálat vigyáz a vendégek biztonságára.


A strand alig több mint másfél hónapig, augusztus huszadikáig üzemel ebben a szezonban. A belépőjegyek a tavalyi árakhoz képest nem drágulnak, az Egerszeg-kártyával rendelkezők 20 százalék kedvezményt kapnak. A szabadtéri részre csak az Ady utcai bejáraton lehet bemenni. Míg a fedett uszoda használóinak a jegye ide is érvényes, ez fordítva nincs így. Karszalagot kapnak a belépők, hogy senki se érkezhessen a kerítésen keresztül.

Egyelőre nyitott kérdés, hogy ez lesz-e az utolsó szezon, vagy jövőre is üzemelni fog a városi strand, amihez jelentős beruházások szükségesek. A Sport és Turizmus Kft. október végéig kapott határidőt arra, hogy vizsgálja meg a belvárosi szabadtéri fürdő fejlesztésének lehetőségeit.


TELJESÍTETTÉK
A nyitásnak közegészségügyi akadálya nincs, a feltételként előírtakat teljesítette az üzemeltető, közölte a kormányhivatal népegészségügyi szerve. A nagyobb beruházást igénylő átalakításokat a következő szezonkezdés feltételéül szabták.



Kapcsolódó cikkeink a témában:

Befellegzett a városi strandnak? 

Városi strand - A minimum is túl sok? 

Idén is nyit a strand, a kérdés már csak az: mikor? (frissítve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!