Utazó

2010.07.29. 15:50

Ezen a hétvégén is torlódások várhatók Letenyén

A Horvátországba és onnan visszautazó turisták, valamint a Forma-1 Magyar Nagydíjra utazók miatt ezen a hétvégén fél és egy óra közötti várakozási időre kell számítani a letenyei határátkelőnél - hívta fel az autósok figyelmét a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

MTI

A letenyei autópálya határátkelőhelyen a nyári idegenforgalmi szezon miatt ki- és belépő oldalon egyaránt kialakulhat a hétvégén várakozás, mert a tengerpartra irányuló magyar, lengyel és szlovák turisták túlnyomó többsége itt lépi át a magyar-horvát államhatárt. Ezen kívül a Forma-1-re érkező és onnan hazautazó nézők tömeges be- és kilépése is okozhat várakozást.
   
A zalai rendőr-főkapitányság közölte: pénteken a késő esti óráktól szombaton kora délutánig, valamint vasárnap késő délutántól éjfélig a kilépő irányban várható nagyobb forgalom. Szombaton késő délutántól vasárnap délelőttig pedig a belépő oldalon kell számítani megnövekedett személy- és járműforgalomra.
   
A várakozás elkerülése érdekében a rendőrség azt javasolja, hogy az utazók vegyék igénybe a 7-es főúton lévő régi közúti határátkelőhelyet, leginkább a szombaton hajnaltól délutánig tartó időszakban érdemes ezt az átkelőt választani.
   
Aki igénybe akarja venni ezt a lehetőséget, Budapest felől a becsehelyi elágazónál kell letérnie az M7-es autópályáról a 7-es főútra. Innen a közúti határátkelőhely Letenyén át gyorsan megközelíthető, az átléptetést követően pedig a horvát oldalon közvetlenül fel lehet hajtani ismét az autópályára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!