Újudvar

2016.06.12. 12:41

Szent Rita újra vár a toronynál

Újudvar - Egy hónap múlva újra megnyitja kapuit hagyományosan az újudvari tévétorony tövében a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor.

Horváth-Balogh Attila

Az egyik szervezőtől, Gál Gábortól megtudtuk: a táborba július 17 és 19. között az alsósokat, 20-tól 24-ig a felsősöket, 25-től 29-ig pedig a középiskolásokat és a felsőoktatásban tanulókat várják. Gál Gábor jelezte, hogy a tábor programkínálata még csak most formálódik, de a sarokpontokat már nagyjából sikerült lerakni.  Az alsósok kikapcsolódását és játszva tanulását bohócprodukció szolgálja, továbbá lesz kézműves délelőtt és a népi játékokkal is megismerkedhetnek a nebulók. A felsős tábor nem múlhat el rendőrségi fegyver- és járműbemutató nélkül, s terveik szerint sikerül megnyerni egy bemutató erejéig a jó ügynek a tűzoltókat is, de ez még szervezés alatt áll. A középiskolás-egyetemista turnus programja nem ennyire képlékeny, hiszen a fiatalokhoz általában komoly emberek jönnek előadást tartani komoly témákkal. Nincs ez másként most se: a táborba látogat Görög Ibolya protokollszakértő, Galambos Ferenc mesztegnyői atya, aki lovasíjászattal is foglalkozik. Érkezik továbbá dr. Zacher Gábor toxikológus, lesz hőlégballonos bemutató és természetesen sok-sok játékos verseny, valamint az éjszakai túra sem marad el. Gál Gábor újdonságként említette, hogy nagy méretű társasjátékokat, új sátrakat is  sikerült beszerezniük.

Címkék#Újudvar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!