Tündérszépek 2021

2021.01.18. 13:50

Tanácsok a sminkmestertől a szépségversenyünkre jelentkezőknek

A Tündérszépek 2021-es országos szépségversenyére jelentkező lányok szeretnének mindig a lehető legtökéletesebb formában lenni. Ahhoz, hogy ezt elérjék Karda Jázmin sminkmester adott néhány tanácsot.

Benedek Bálint

Oláh Orsolya sminkjét Karda Jázmin tökéletesítette, a tűzpiros rúzs jó választás lehet

Fotó: ZH

A téli időszak gyakran dehidratálttá teszi a hölgyek arcbőrét és most a járványhelyzet miatti, arcot eltakaró maszk viselése is tovább ront a helyzeten. Jázmin azt tanácsolta: bátran használjanak zsírosabb krémeket ebben az időszakban. Ezzel meggátolhatják a nem kívánatos vízvesztést, s persze nem szabad megfeledkezni a vízpótlásról, hiszen a hidegben is szükség van a folyadékpótlásra. Hazaérkezés után lekerül a maszk, akkor a sminket speciális lemosóval vagy micellás vízzel távolítsák el a hölgyek, míg a zsírosabb bőrűek használhatnak tonikot is.

Oláh Orsolya sminkjét Karda Jázmin tökéletesítette, a tűzpiros rúzs jó választás lehet
Fotó: ZH

A sminkmester kitért a tetoválásokra, illetve azok eltüntetésére is. Szerinte, ha igényes a minta, akkor nem jelenthet hátrányt a szépségversenyen. Természetesen van rá lehetőség, hogy a lányok elfedjék ezeket a fotózáson, egyfajta camouflage alapozóval. Hibátlan fedést biztosít, a nagyobb bőrhibák is eltüntethetők, s vízálló.

– Mielőtt a lányok elkészítenék a fotózásra szánt sminket, gondolják át, hogy milyen ruhákat viselnek – folytatta Karda Jázmin. – A bőrnek megfelelő tónust kell adni. A villanófény felerősíti az alapozókban és púderekben a rózsaszín árnyalatokat, így fotózáshoz jobb, ha sárga tónusú terméket választanak. Utóbbi szín árnyalata sötét karikák ellen is hatásos. A matt hatás elérésére érdemes törekedni. A szemekre szintén ilyen szemhéjpúdert használjanak, illetve a szokásosnál erősebb szemkontúrt. Ha közeli képek is készülnek, válasszák szét az összeragadt szempillákat. A rúzs felvitelénél soha ne válasszanak túlságosan sötét árnyalatot, mert a vaku miatt sötétebbnek tűnhet. Tuti tippem: egy erősebb tusvonal és tűzpiros rúzs, az mindig lehengerlő hatást vált ki.

Tündérszépek 2021 szépségversenyünkre március 7-ig nevezhetsz!

Jelentkezés és részletek IDE kattintva!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!