Tudomány

2015.06.03. 12:34

A mobilpiac felé nyitottak

A Nintendo sokáig ellenállt a mobilpiac csábításának, pedig könnyű belátni, hogy gennyesre keresnék magukat, ha telefonra is írnának játékokat.

A Nintendo azonban hardvergyártó is, így a saját fejlesztésű játékaikat csak a saját konzoljaikon lehetett futtatni – mostanáig.

A cég nemrég jelentette be, hogy a japán mobiljáték-gigásszal, a DeNával együttműködve fognak olyan mobiljátékokat készíteni, amikben a Nintendo karakterei szerepelnek.

Hogy biztosítsuk azt a játékélményt, amit az emberek a Nintendótól és a DeNától elvárnak, csakis új, eredeti játékokat fejlesztünk, elsősorban okos eszközökre optimalizálva, ahelyett, hogy Wii U-ra vagy Nintendo 3DS-re fejlesztett játékokat portolnánk – írja a DeNa sajtóközleménye. Vagyis nem a harmincéves Super Mario Brost fogják átírni Iphone-ra, hanem vadonatúj játékokat készítenek. Hogy a két cég közti együttműködés nem csak futó flört, azt az is igazolja, hogy a DeNáé lesz a Nintendo 1,24 százaléka, míg a Nintendo felvásárolja a DeNa-részvények 10 százalékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!