Tótszerdahely

2016.01.28. 17:27

Szeretettel, Horvátországból: Vrbanec Ivanka keramikusművész kiállítása

Tótszerdahely – Vrbanec Ivanka keramikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön "Szeretettel, Horvátországból" címmel a Mura menti településen a Stipan Blazetin Horvát Művelődési Intézetben.

Horváth-Balogh Attila

Vrbanec Ivanka 1962-ben született Varasdon. Végzettsége szerint tanár, 1991 óta foglalkozik kerámiával. Jelenleg Csáktornya mellett él és alkot. Munkásságát a Horvát Gazdasági Minisztérium is elismerte.






A tótszerdahelyi kiállításra többek közt a horvátországi Muraköz régió, Dubrovnik, Split és Sibenik népviseleteit bemutató kerámiafiguráit, illetve az eozinnal, színes kerámiamázzal bevont gyümölcseit (főként bordó, zöldes és arany színben játszó almákat) hozta el.

A kiállítást Vesna Haluga, a Horvát Köztársaság Pécsi Főkonzulátusának főkonzulja nyitotta meg, továbbá beszélt Marina Sikora, a főkonzulátus első titkára is. Előbbi méltatta a horvát művelődési intézet jelentőségét és biztosította a Mura menti horvátokat a támogatásáról, utóbbi pedig a jó horvát-magyar kapcsolatokról beszélt, melyek fontosak a horvát kormány számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!