Labdarúgó NB I

2018.05.27. 22:13

Történetének harmadik bajnoki címét szerezte meg a Videoton

Az OTP Bank Liga vasárnapi, 32. fordulójának zárómérkőzésén 2-0-ra legyőzte az előző idényben első Budapest Honvédot, Felcsúton.

Felcsút, 2018. május 27. A fehérvári Kovács István és a kispesti Heffler Tibor az OTP Liga 32. fordulójában játszott Videoton FC - Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. május 27-én. Jobbra a kispesti Tomás Kosut. MTI Fotó: Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

Megszerezte története harmadik bajnoki címét a Videoton labdarúgócsapata azzal, hogy az OTP Bank Liga vasárnapi, 32. fordulójának zárómérkőzésén 2-0-ra legyőzte az előző idényben első Budapest Honvédot, Felcsúton.

Az 1941-ben alapított Videoton FC 2011 és 2015 után lett ismét bajnok. A klub a következő idényben a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt, a Ferencváros ezüstérmesként, az Újpest kupagyőztesként biztos résztvevője az Európa Liga selejtezőjének, a harmadik induló a Debrecen, Honvéd, Paks hármasból kerül ki.

OTP Bank Liga, 32. forduló: Videoton FC – Budapest Honvéd FC 2-0 (1-0)

Felcsút, 3228 néző, v.: Andó-Szabó

Gólszerzők: S. Scepovic (27.), Nikolov (79.)

Sárga lap: Pátkai M. (8.), Hadzic (58.), Kovács I. (66.), Nikolov (81.) illetve Heffler T. (26.), Lanzafame (91.)

Videoton:

Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius , Stopira – Pátkai, Hadzic, Nikolov – Kovács I. (Varga J. 77.), Lazovic (Fiola 88.), S. Scepovic (M. Scepovic 67.)

Honvéd:

Gróf – Holender, Baráth, Kosút, Bobál D., Kukoc (Danilo 63.) – Banó-Szabó (Májer 75.), Pölöskei Zs. (Szendrei 88.), Heffler T. – Lanzafame, Eppel

A két csapat előzőleg 99-szer mérkőzött meg egymással és a Honvéd 46-szor, a Videoton 35 alkalommal nyert, míg 18-szor megosztoztak a pontokon. Ez volt tehát a századik bajnoki találkozójuk.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt – a tavalyi pontvadászat utolsó fordulójában – játszott egymással aranyrangadót a két együttes, akkor a Bozsik Stadionban a fővárosiak 1-0-ra nyertek Eppel góljával és bajnokok lettek. Most is az aranyérem volt a tétje a két csapat rangadójának, igaz, ezúttal csak a Videotonnak volt esélye a bajnoki címre, a Honvéd a harmadik helyért áll harcban.

Ennek megfelelően nagy várakozások előzték meg a találkozót, főként hazai oldalon. A székesfehérváriak ideiglenes otthonául szolgáló felcsúti Pancho Aréna környékén már órákkal a meccs előtt rengeteg piros-kékbe öltözött fehérvári szurkolót lehetett látni, már-már karneváli hangulatban, holott Marko Nikolic vezetőedző napok óta azt hangsúlyozta minden fórumon, hogy nem karneválra készülünk, hanem egy nagyon nehéz találkozóra.

A mérkőzés eleje az ő várakozásait igazolta, hiszen a Videoton többet birtokolta a labdát, de igazi helyzetbe nem került. Stopira bal oldali beadása ugyan alig kerülte el a kapu bal alsó sarkát, de az első negyedórában más veszélyt nem lehetett feljegyezni.

A vendégek öt védővel a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt, mégis csak közelről figyelték, ahogy Lazovic a 25. percben egy remek kiugratást követően egyedül tört Gróf kapujára, de a kapus védeni tudott. Két perc múlva már ő sem tudott segíteni: Pátkai remek csellel csapta be védőjét az alapvonal közelében, beadását Stefan Scepovic rúgta a hálóba.

A 32. percben megint a vendégkapus volt főszerepben, amikor Stopira távoli bombáját piszkálta ki a bal felső sarokból. Az első ígéretes Honvéd-helyzet Lanzafame előtt adódott a 40. percben, ám az olasz csatár 15 méteres lövése néhány méterrel elkerülte a hazai kaput. Az első félidőt Lazovic kaput alig elkerülő szabadrúgása zárta.

A második félidő két vendéglehetőséggel kezdődött, majd sokáig csak mezőnyjáték zajlott, a kapuk nem forogtak veszélyben. A Videoton a bajnoki címet jelentő vezetését őrizte, míg a Honvéd az egyenlítésért küzdött.

A 71. percben először került helyzetbe a második játékrészben a hazai csapat, amikor Nego beadását Pátkai bombázta a jobb felső sarokra, Gróf azonban védeni tudott. A 79. percben eldőlt a mérkőzés és a bajnoki cím is: Pátkai passzát Nikolov lőtte a vendégkapus alatt a hálóba. A hátralévő időben a székesfehérváriak már a találkozó végét várták, aztán elkezdődhetett a bajnoki fieszta.

Borítókép: A fehérvári Kovács István és a kispesti Heffler Tibor az OTP Liga 32. fordulójában játszott Videoton FC – Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. május 27-én. Jobbra a kispesti Tomás Kosut.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!