Top 100

2016.11.14. 14:41

Tisztelt Olvasó!

Az, hogy ismét e sorokkal köszönthetjük olvasóinkat, bizonyítéka annak, hogy az országos és regionális elemzések mellett van létjogosultsága a zalai gazdaság teljesítményéről tágabb és árnyaltabb képet alkotó éves összegzéseknek is.

A valóban kézzel foghatóvá  2012-ben vált gondolat támogatásra talált annak idején az üzleti  szféra meghatározó szereplőinek körében; lényegében ennek is köszönhető, hogy immáron a zalai TOP 100 kiadvány  ötödik  számát  tarthatják most a  kezükben.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara illetve a Zalai Hírlap közös kezdeményezésének sikerét szintén  jelzi, hogy idén  is  gazdag tartalommal szolgálhatunk azok számára, akik kíváncsiak a Nyugat-dunántúli Régióban és azon belül Zala megyében  zajló gazdasági folyamatokra, figyelik a trendeket, és  nem csupán szemlélői, hanem formálói is a változásoknak. Ezek közül természetesen a legfontosabb az, hogy a zalai vállalkozások nettó értékesítési  árbevétele 2015-ben 926,3 milliárd forint volt, azaz  csaknem 7 százalékkal több, mint az azt megelőző esztendőben.  Ha a 100 legnagyobb árbevételű zalai társaság teljesítményét nézzük, akkor még számottevőbb a bővülés, hiszen  ebben a körben 9,7 százalékos volt a nettó árbevétel-növekedés. Az így  elért  442,4 milliárd forint az összes zalai árbevétel 47,8 százalékát  adja.

A százak társaságához tartozni tehát  presztízst és erőt jelent; olyan erőt, amelyre továbbra szüksége van a megyének, szüksége van minden zalai polgárnak. Az eredményekből  pedig  számos üzenet is kiolvasható. Az egyik legfontosabb,  kiváltképp abban az időszakban,  amikor általános gazdasági problémává vált a munkaerőhiány, talán éppen az, hogy van lehetőség Zalában egzisztenciát teremteni, nem feltétlenül máshol kell keresni a boldogulást, ha a lehetőség talán csak  néhány lépésnyire van tőlünk.

Megtisztelő számunkra, hogy a  százas  ranglistán szereplő cégek  többsége most is hozzájárult adatainak közzétételéhez, s öröm számunkra az is, hogy számos vállalkozás döntött úgy:  külön is bemutatkozik e kiadványban. Biztosak vagyunk  abban, hogy  velük együtt Zala megye gazdasági életének összes szereplője haszonnal lapozgatja majd a TOP100 legújabb kiadványát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!