Top 100

2016.11.15. 12:40

Van értelme tartozni valahova

A zalaegerszegi Komplexvill Kft. a kamarai rendszer kezdete óta tagja a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának. Mint Boczkó Rudolf ügyvezető mondja, tagságuk azóta folyamatos.

Hajdu Péter

– A 80-as évek elején indultak a vagyonvédelmis iparágak, mi 1982 óta dolgozunk Zalaegerszegen. Eleinte egy nagykanizsai cég kirendeltségeként működtünk, aztán önállóvá váltunk, és 1987-től tevékenykedünk itt önállóan. Összesen heten dolgozunk a cégnél, valamennyien a villamosság területén képzett szakemberek. Nálunk alap a villanyszerelői képzettség, a szakterületünkön létező képzések számunkra szinte kivétel nélkül kötelező érvényűek. Csak így tudjuk folytatni a tevékenységi köreinket, amelyek közül legnagyobb a biztonságtechnika. Vagyonvédelmi rendszerek, köztük tűzjelző rendszerek, videotechnika, illetve az elektromos beléptető rendszerek tartoznak ide. Foglalkozunk villamos szabványossági felülvizsgálatokkal, érintésvédelemmel, valamint villamos energiagazdálkodással is – részletezte Boczkó Rudolf cégük működésének szakterületeit.

Ifjabb Boczkó Rudolf és az édesapja: Az a szép a foglalkozásunkban, hogy nincs két egyforma munka. Minden esetben onnan indul ki a megbízatásunk, hogy a tulajdonos mit és honnan szeretne látni, megvédeni. (Fotó: Pezzetta Umberto)

Nem mindennapos profil. Összefügg az építőiparral, a lakosság keresletével, illetve a vagyonbiztonsággal, a betörésvédelemmel is.

– Az egész tevékenységünk az építőiparhoz kötődik, azon múlik. A nagyobb munkáink mind építőipari kivitelezésekhez kapcsolódnak, ha sikerül pályázatokon nyernünk. A munkáink lakossági oldala kisebb volumenű. Inkább a cégek, üzemek megbízásából dolgozunk, ugyanis egyre növekszik a vagyonvédelmi rendszerek iránti igény. A tulajdonosok meg akarják védeni a vagyonukat, odafigyelnek, hogy megvannak-e az anyagok. A mai technikával minden megfigyelhető és rögzíthető. A mai vagyonvédelemhez elengedhetetlen egy jó minőségű videotechnika kiépítése. Az a szép a foglalkozásunkban, hogy nincs két egyforma munka. Minden esetben onnan indul ki a megbízatásunk, hogy a tulajdonos mit és honnan szeretne látni, megvédeni. Jelenleg is fut egy nagy munkánk, a városban az egyik ipari cég új üzemcsarnokot épít. Az ahhoz szükséges videotechnika, beléptető rendszer, tűzjelző rendszer megvalósításán dolgozunk. Mezőgazdasági telepeken is voltak jelentősebb munkáink. Évekkel ezelőtt mi építettük ki az egerszegi színház tűzjelző rendszerét is – folytatta.

A céget két generáció vezeti, édesapja mellett a másik ügyvezető ifjabb Boczkó Rudolf, aki a korszerű videotechnikába ásta bele magát. Hat éve dolgozik a cégnél, az alapoktól kezdve minden munkában részt vett, továbbképezte magát.

– Ma már elérhető áron full HD-s, nagy képfelbontású kamerák léteznek, amik nagyon jó minőségű képet adnak, akár arcazonosításra is képesek. Ingyenesen elérhetők okostelefonról, számítógépről, távolról lehet kezelni őket – mondja a fiatalember.

Amikor a kamarai programokról kérdeztük, Boczkó Rudolf így válaszolt:

– Van értelme valahová tartozni, ahova szükség esetén fordulni lehet bizonyos ügyekben, és fontosnak tartom a kamara nyújtotta érdekképviseletet. Amikor csak tudunk, részt veszünk a kamara által szervezett rendezvényeken. Továbbképzéseket, tanfolyamokat szervez a kamara, ezek a programok rendkívül hasznosak, mert kedvező áron kínálják. Nagyon jók a szakmai utak, a rendezvények közül pedig számunkra a vállalkozási, adózási, ügyviteli témájúak nagyon jók és hasznosak, továbbá a kapcsolatépítésben is lehetőségek kínálkoznak a kamarán belül – mondta Boczkó Rudolf.

Komplexvill Kft.

Van értelme valahová tartozni, ahova szükség esetén fordulni lehet bizonyos ügyekben, és fontosnak tartják a kamara nyújtotta érdekképviseletet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!