köszöntő

2017.11.21. 11:11

Tisztelt Olvasó!

Zala megye gazdaságának teljesítményéről, a helyi vállalkozások működését jellemző tendenciákról, s a bevételek, foglalkoztatotti létszámok alakulásáról évről évre alapos elemzést kínál a zalai TOP 100 kiadvány, amelynek immár hatodik számát tarthatja kézben a kedves olvasó.

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap közös kezdeményezését évekkel ezelőtt az a szándék hívta életre, hogy a vállalkozói szféra szereplői, s az üzleti élet aktualitásai iránt érdeklődők szakszerű, részletes és közérthető analízis formájában ismerhessék meg a térség gazdaságának működését, kiemelten a legnagyobb árbevételű cégek eredményeit. A táblázatokon, elemzéseken túl a kiadvány egyszersmind bemutatkozási lehetőséget biztosít több helyi vállalkozásnak, s minden alkalommal egy-egy szűkebb témára is fókuszál, amely jelen esetben az egyre bővülő, mind több lehetőséget kínáló építőipar. A következő oldalakon tehát – a már megszokott formában – az egzakt adatok, valamint a cégvezetői gondolatok, vállalkozói személyes történetek sajátosan zalai ötvözetét kínáljuk Önöknek, s ennél még sokkal többet: szemléletes pillanatfelvételt a megye üzleti életéről, s a következő időszakra vonatkozó várakozásokról.

A vizsgált időszakban a helyi gazdaság topszereplőinek teljesítményét csak e komplex szempontrendszer alapján lehet érzékletesen megítélni. Erre utal az elemzés összegző megállapítása is, miszerint „2016-ban a 100 legnagyobb árbevételű megyei vállalkozás vonatkozásában az árbevételben csökkenés, az eredményességben növekedés, az átlagos állományi létszám alakulásában stagnálás volt mérhető. A foglalkoztatottság jelenlegi szintje, illetve az állami adóhatóságoz befolyó adóbevételek időarányos növekedése arra engednek következtetni, hogy vélhetően 2017. ismét a bővülés éve lesz.”

Izgalmas időszakot vizsgál tehát a TOP 100 kiadvány, amelyet reményeink szerint ezúttal is haszonnal forgat a kedves olvasó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!