kamara

2017.11.24. 15:48

Szépít, tanít, tanul

Oktatóként is dolgozik Major Barbara kéz- és lábápoló, műkörömépítő, de ő maga is tanul: mestervizsgájára készül, mert terve, hogy a leendő szakemberek vizsgáztatásában is részt vegyen. Nem csak szépíteni szeret, fontos számára az is, hogy tudását átadja másoknak.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

Tíz éve nyitotta meg szalonját a keszthelyi szakember, de azt megelőzően is a szépészeti szakmában dolgozott. Érdekes út vezetett idáig: a nagykanizsai Közgazdasági Szakközépiskolába járt, irodavezetőként végzett, majd idegenforgalmi szakmenedzser szakon tanult tovább a Pannon Egyetem Georgikon Karán, később Nagykanizsán turizmus-vendéglátás szakon diplomázott.

Fotós: Keszey Ágnes

- A diákéveim alatt minden nyáron a vendéglátásban dolgoztam és nagyon tetszett ez a szakma, ezért tanultam tovább ezen a területen. De arra is emlékszem, hogy amikor a szalagavatómra készíttettem magamnak műkörmöt, úgy mentem haza, hogy egyszer én is ezzel szeretnék foglalkozni, mert annyira tetszett, hogy milyen jól és ügyesen készítette el a műkörmös. Az egyetem félidejében jöttem arra rá, hogy tényleg műkörmös szeretnék lenni, de az is fontos volt számomra, hogy meglegyen az államvizsga – idézte fel Major Barbara.

Aztán valóra vált az álom egy Keszthelyen elindult tanfolyam elvégzésével.

- Kéz- és lábápolással foglalkozom, ezen belül műkörömépítéssel, saját köröm megerősítéssel, a most trendi géllakkozással (tartós lakk), japán manikűrrel, a legújabb technikákkal, valamint esztétikai és gyógypedikűrrel várom a vendégeimet. Nagyon szeretem a munkámat. Három éve szakoktatóként is dolgozom egy cégnél, Keszthelyen is rendszeresen indítunk tanfolyamokat – mutatta be munkáját a Barbi Nails Studio tulajdonosa.

Major Barbara szerint a klasszikus franciamanikűr háttérbe szorult, a hölgyek többsége színes körmöket szeretne
Fotós: Keszey Ágnes

A szakember a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával is szoros kapcsolatban van.

- Előbb tudok informálódni az új dolgokról, segítséget nyújtanak aktuális ügyekben. Azért is szerettem volna kamarai tag lenni, hogy mihamarabb értesülhessek mindenféle újdonságról, másrészt pedig azért, hogy majd vizsgabiztos lehessek – szólt terveiről Major Barbara.

Ezért aztán amellett, hogy dolgozik és oktat, ő maga is újra tanul: mestervizsgára készül – ez szükséges újabb terve, a vizsgáztatásban való részvétel megvalósításához. Amúgy is fontosnak tartja a folyamatos tanulást, ismerkedést az új divatirányzatokkal.

- Egy időben csak a műkörömépítés volt a felkapott, most nagyon nagy trend lett a géllakkozás, amivel ma már a saját körmeinket is meg tudjuk erősíteni. Most ősszel és télen divatos lesz a bézs, a kávé, a bordó több árnyalata, a burgundi és a méregzöld. Effektporaink is vannak, melyek különböző árnyalatokban, ékszerként csillannak meg a körmön – szólt a mostani trendekről Major Barbara. Azt is elmondta, hogy a klasszikus franciamanikűr háttérbe szorul, a hölgyek többsége a színes körmöket szereti és kéri a szakembertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!