építőipar

2017.11.22. 11:21

Megragadni a lehetőségeket

Az Ács és Társa Építőipari Kft.-nél az év minden időszakában igazi nagyüzem van.

Szabó Zsófia

A vállalkozás családi házak építésében és felújításában is élen jár. A képen a cég szakemberei, Peterka László (sárga munkavédelmi sisakban) és Kiss Miklós egy kiskanizsai épület rendbetételén dolgoznak

Fotó: Szakony Attila

Tizenhat évvel ezelőtt tetőfedő és ácsmunkákkal mutatkozott be a piacon az Ács és Társa Építőipari Kft. A nagykanizsai székhelyű vállalkozás tevékenységi köre idővel kibővült. Napjainkban már társas- és családi házak sokasága, cégek, intézmények tükrözik – Zalán innen és túl – a társaság széles tevékenységi körét a generálkivitelezés területén.

Legyen szó építésről, átalakításról, felújításról, kárelhárításról, víz-, csatorna-, villanyszerelésről és különböző karbantartási feladatokról, bőven akad tennivalója az Ács és Társa Építőipari Kft.-nek. Az ügyvezető igazgató, Ács Zsolt elmondta: náluk az év minden időszakában igazi nagyüzem van. Nem véletlenül, hiszen az egyik megrendelő hozza a másikat, a nagyobb vállalkozások mellett pedig magánszemélyeknek is dolgoznak.

- Minden lehetőséget megragadunk – fogalmazott Ács Zsolt. – Nem szívesen utasítunk vissza munkát. Ha kell, alvállalkozók bevonásával oldjuk meg az adott feladatot és figyelünk arra, hogy az ügyfelek teljesen elégedettek legyenek a munkánkkal. A határidőt igyekszünk pontosan betartani. A szakszerű, precíz munkavégzés evidens számunkra, ezért a hatékonyságot elősegítő technológiákat és fejlesztéseket is alkalmazunk – összegezte a cég vezetője.

Ács Zsolt ügyvezető igazgató: – Stabil, korrekt együttműködésen alapuló kapcsolatrendszerre törekszünk minden téren: megrendelőinktől partnereinkig egyaránt
Fotós: Szakony Attila

Ez a vállalkozás sikerének titka? Ugyanis a cég az építőipari piac folyamatos változása, olykor ingadozása idején is talpon maradt. Árbevételük két évvel ezelőtt és tavaly is meghaladta a 140 millió forintot. A kormányzati intézkedések pozitív hatása, köztük a csok, a családi otthonteremtési kedvezmény, a vállalkozás életében is érezhető volt: több megrendelésnek kellett eleget tenniük.

Azonban, ezt megelőzően, ott volt a gazdasági válság. Ez sem vetett keresztet az Ács és Társa Építőipari Kft-re, de ez az ügyvezető szerint némi szerencsén is múlt…

- Áthidaló megoldást jelentett, hogy a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. (VG Zrt.), amely a város önkormányzatának ingatlanvagyonáért felelős vállalat, szerződést kötött velünk – a közbeszerzési pályázat megnyerését követően – 2012-től. Mindez a VG Zrt. által üzemeltetett, önkormányzati tulajdonú ingatlanok hibaelhárítási, karbantartási, valamint ingatlanfenntartási, így parkgondozási, költöztetési, valamint szállítási feladatainak elvégzését foglalja magában. Bevételeink egy részét ennek megfelelően a szolgáltatásból adódó karbantartási és hibaelhárítási munkák adják. Ezen kívül napi huszonnégy órás készenlétben látjuk el az önkormányzati tulajdonú ingatlanok élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztető, illetve a rendeltetésszerű használatot akadályozó meghibásodásainak soron kívüli és szakszerű javítását. Ide tartozik többek közt a csőrepedések, dugulások, tetőbeázások javítása, elektromos fővezetékek korrekciója – részletezte Ács Zsolt.

A vállalkozás családi házak építésében és felújításában is élen jár. A képen a cég szakemberei, Peterka László (sárga munkavédelmi sisakban) és Kiss Miklós egy kiskanizsai épület rendbetételén dolgoznak
Fotós: Szakony Attila

A vállalkozás a VG. Zrt. mellett több állandó megrendelővel áll szerződésben. A VIA Kanizsa Nonprofit Zrt., a Benu Magyarország Zrt., a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Heat-Gázgép Kft. is ügyfeleik közé tartozik. Referenciáik közt vannak társas- és családi házak, valamint homlokzat felújítások, de építettek gyógyszertárakat, orvosi rendelőket Nagykanizsán és Zalakaroson, továbbá határátkelőket tartanak karban.

A széles tevékenységi kör pedig népes szakembergárdát kíván. Pontosabban igényelne, mert az Ács és Társa Építőipari Kft. jelenleg kilencfős csapattal teljesíti a megrendelők igényeit.

- Ahogy az (építő)ipar számos szegmensét, természetesen minket is érint a szakemberhiány. Azonban erre kidolgoztunk egy koncepciót. Átképzéssel próbáljuk áthidalni, egyúttal „pótolni” a hiányzó munkaerőt. Ennek köszönhetően például a festő szakképesítésű kollégánkat kőművesként is alkalmazhatjuk. Büszke vagyok, hogy régi, összeszokott, hozzáértő munkatársakkal dolgozunk. Stabil, korrekt együttműködésen alapuló kapcsolatrendszerre törekszünk minden téren: megrendelőinktől partnereinkig egyaránt. Az élet minden területén, a korábbi, a meglévő és a leendő ügyfeleinkkel is szeretnénk megtartani a szoros együttműködést, mivel ez az egyik támpillére annak, hogy az Ács és Társa Építőipari Kft. évek múlva is megmaradjon a stabil középúton a piacon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!