építőipar

2017.11.24. 13:40

A minőség a legfontosabb

A kivitelezés mellett infrastrukturális pályázatok műszaki előkészítéséhez is segítséget nyújtanak a lenti LE-KO Építőipari Kft. munkatársai. A magas- és mélyépítési munkákon túl műszaki mentés és szállítmányozás is szerepel a cég szolgáltatásai között.

Korosa Titanilla

A LE-KO Kft. a kivitelezője az Őriszentpéteren megvalósuló Natura 2000 látogatóközpontnak és a hozzá kapcsolódó fogadóépületnek

Az önkormányzati tulajdonban lévő LE-KO Kft. országszerte bizonyítja rátermettségét.

– Átlagosan 65 munkavállalót foglalkoztatunk folyamatosan, felkészült menedzsmenttel és fizikai dolgozókkal, akik szakmájukat gondosan végző, igényes szakemberek – mondta Hordós Krisztina ügyvezető. – Társaságunk folyamatosan törekszik a kiváló minőségű, ízléses beruházások elkészítésére, melyhez felkészült, szakmailag elismert menedzsmenttel rendelkezünk. A minőség a legfontosabb számunkra, amelyet számtalan munkánk bizonyít. A húzóágazat mostanra a magasépítés lett, az árbevétel nagy hányadát ezen terület adja. A mélyépítési munkák közt vízvezeték-hálózati rendszer kialakítását, ivóvízkiváltást, illetve útépítést, úthelyreállításokat és külső térburkolatok elkészítését is végezzük. Emellett földmunkák, épületbontások és rekultivációk is szerepelnek a feladataink között. A LE-KO Kft. nevéhez fűződik például Lentiben és a környéken több intézmény, társasház energetikai korszerűsítése, Zalaegerszegen rendelők, idősotthonok felújítása. Napjaink legjelentősebb kivitelezése az Őrségben a nemzeti park részére készülő 1000 négyzetméteres látogatóközpont és fogadóépület, amely megjelenésében is magával ragadó.

A LE-KO Kft. a kivitelezője az Őriszentpéteren megvalósuló Natura 2000 látogatóközpontnak és a hozzá kapcsolódó fogadóépületnek

– A LE-KO Kft. Rescue Lenti, azaz a műszaki mentés üzletágához kapcsolódó szolgáltatásainkat kiegészítettük gépjárművek, járműszerelvények, illetve túlméretes berendezések szállításával – mondta Horváth Csaba, a cég szállítási vezetője. – A baleseti mentést követően a meghibásodott járművek elszállítása új szegmenst jelent, amit sikerült realizálnunk. Ehhez rendelkezünk személyi kapacitással és járművekkel is, de folyamatosan bővítjük az eszközparkot. Jelenleg egy speciális kamionszállító szerelvény is rendelkezésünkre áll, ami kamionok, nehézgépek és magas autóbuszok szállítására szolgál.

Horváth Csaba hozzátette: a műszaki mentéseknél különleges helyzetekre is szakosodtak, rendkívüli körülmények között, nehezen megközelíthető területeken speciális eszközökkel, technológiával is fel tudnak vonulni, ilyen például a pneumatikus emelőpárna, melyet természeti katasztrófák utáni mentéseknél vagy akár hidak elmozdításához is lehet használni.

- Akkora gépjármű- és eszközkapacitás, ami hirtelen egy-egy katasztrófa felszámolásához kellhet, nem áll még rendelkezésünkre – folytatta -, viszont az elmúlt másfél évtizedben több alvállalkozó is bekapcsolódott ebbe a feladatba, akik gépekkel segítik munkánkat. Így tudtunk például a vörösiszap-katasztrófa idején több mint 100 munkagéppel jelen lenni. Ugyanígy a 2014-es szeptemberi árvízi védekezésben – amit Kerkakutastól Drávaszabolcsig kísértünk – közel 40 járművel vettünk részt.

Tervegyeztetés a cég tárgyalójában. Balról Horváth Csaba szállítási vezető, mellette Hordós Krisztina ügyvezető, jobbra elöl Németh Gábor projektvezető, mellette Czigány Ádám műszaki előkészítő

Más, speciális helyzetekből is kiveszik a részüket, volt olyan eset, amikor 47 kamionroncstól szabadították meg az autópályát, vagy amikor egy 30 tonnás kotró beragadt a bányába és búvár is kellett a mentéshez. Eszközeik között található például egy 120 tonnát elhúzó lánctalpas. Csak összehasonlításként: egy kamion 40 tonna, a lánctalpas ebből hármat elhúz.

A cég saját gépparkjával kapcsolatos szolgáltatásai minőségének megtartását szolgálja korszerű javítóbázisuk, mely azonnali hibaelhárítással, rendszeres karbantartással biztosítja a gépek, eszközök üzembiztonságát, folyamatos rendelkezésre állását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!