Philadelphia, örömünnep

2018.02.08. 18:51

Több mint egymillióan ünnepelték a bajnok Eaglest

Több mint egymilló szurkoló ünnepelte csütörtökön a profi amerikaifutball-liga (NFL) idei bajnokát, a Philadelphia Eaglest a Super Bowl-győztes városi parádéján.

Players of Philadelphia Eagles team celebrate during the Super Bowl victory parade on February 8, 2018 in Philadelphia, Pennsylvania. The parade caps a glorious week for jubilant fans celebrating an NFL title that had eluded them for nearly 60 years. Led by the backup quarterback Foles and second-year coach Pederson, the Eagles beat the New England Patriots 41-33 on February 4.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Alexander Roman

A Vince Lombardi-trófeát a klub történetében először elhódító együttes tagjait egy 17 kamionból álló konvoj vitte végig a városon. A menet helyi idő szerint délelőtt 11 órakor indult, és a nyolc kilométeres út a Philadelphiai Szépművészeti Múzeumnál, a Rocky-filmekből ikonikussá vált lépcsőknél ér véget.

Az ünnepséget eredetileg szerdán rendezték volna meg, de a rossz idő miatt egy nappal elhalasztották a szervezők.

Az esemény miatt az iskolákban és a közintézményekben munkaszüneti napot rendeltek el, az ünnepségre több száz rendőrt mozgósítottak, ugyanis a Super Bowlt követően az örömtől megvadult drukkerek komoly károkat okoztak.

A város legutóbb 2008-ban ünnepelhetett hasonló sikert, akkor a Philadelphia Phillies nyerte meg a baseball-ligát, és nagyjából kétmillió szurkoló lepte el az utcákat.

A Philadelphia Eagles története első Super Bowl-győzelmét aratta magyar idő szerint hétfőn hajnalban, a csapat Minneapolisban 41-33-ra nyert a New England Patriots ellen.

Borítókép: AFP PHOTO / Alexander Roman

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában