Mezőkövesdre látogattak

2017.09.06. 17:01

Mezőkövesdre látogatott a borsfai veterángép egyesület

BORSFA Nemrég Mezőkövesden járt a borsfai székhelyű Veterán Gépekért és Traktorokért Baráti Egyesület (VGTBE). A csapat a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum igazgatója, Kádár Zoltán felkérésének tett eleget.

Horváth B. Attila

Bánfai Adrienn Hajdu Ráfis Jánossal, a múzeum tulajdonosával, aki az életéről szóló könyvvel ajándékozta meg a zalaiakat - Fotó: VGTBE

Az egyesület képviseletében Bánfai Adrienn szóvivő mutathatta be a szerveződés elveit és céljait. Elöljáróban elmondta: a Veterán Gépekért és Traktorokért Baráti Egyesület talán nem is jöhetett volna létre, ha annak idején nem látogatnak el a mezőkövesdi Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozóra és nem fertőzi meg őket az ott tapasztalt gépszeretet.

Bánfai Adrienn Hajdu Ráfis Jánossal, a múzeum tulajdonosával, aki az életéről szóló könyvvel ajándékozta meg a zalaiakat - Fotó: VGTBE

 

- Mezőkövesdi élményeink járultak hozzá ahhoz, hogy a Nyugat-Dunántúl peremén létrehozzunk egy egyesületet, ami a magyar gépgyártás virágkorát idéző emlékek megóvását tűzte ki célul - jelezte. - Az alakuló gyűlést 2009. szeptember 29-én Borsfán tartottuk meg, ahol ma már a Bánfai Gépgyűjtemény áll.

Elmondta azt is: a 22 tagú egyesület immár szinte családdá fonódott össze. A tagok együtt járnak találkozókra, szüreti felvonulásokra; Zala, Somogy és Baranya megyéből egyaránt. Hozzáfűzte: minden tiszteletük a mezőkövesdi ötletadó barátoké, amit az is jelez, hogy a VGTBE 3 tagja, Horváth István, Horváth Norbert és Halápi Dénes egyszer a somogyi Babócsáról traktorozott el Mezőkövesdre, összesen 450 kilométert legyűrve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!