Happy

2017.09.12. 17:51

A legjobb dolgok az őszben

Nehezen megy az őszre hangolódás? Összeírtuk, melyek a legjobb dolgok az évszakban.

Gulyás Regina Olimpia

Forrás: zaol.hu

Kezdjük őszi zenével hangolódás gyanánt:

A hőmérséklet

Nincsen túl meleg, se túl hideg. Fűteni még nem kell, elég, ha rétegesen öltözködünk. Akár ez is egy plusz pont lehetne az ősznek, hiszen divatosabbnál divatosabb összeállításokat kreálhatunk. Elővehetjük vastagabb harisnyáinkat, bokacsizmáinkat is.

Forrás: zaol.hu

Takarós-teás hangulat

Kissé közhelyes, de sokunknak az ősz a „bevackolás” időszaka, amikor forró teát iszunk, olvasunk egy pokróc alá bújva. Ahogy az évnek ezen szakasza, úgy „életünk ősze” is a gondolatok, merengés ideje. Lapozzunk fel egy jó könyvet, verses kötetet, miközben egy gyertya kellemes illata belengi szobánk szélmentes biztonságát. Amennyiben az olvasás nem a mi világunk, egy jó nyáridéző-gondolkodós filmet is megnézhetünk. Szuper időtöltés!

Őszi ételek, italok

Nem csak a tea, hanem a forrócsoki is tipikus őszi ital, amit nagyon sokat kedvelnek. Érdemes meg-megállni, egy vendéglátóhely teraszán elfogyasztani a krémes italt, miközben kiélvezzük a nap utolsó erős sugarait.

Két nagyszerű alapanyagot is hoz az évszak. Az egyik az őszibarack, a másik a tök. Előbbihez ITT, utóbbihoz pedig ITT talál ínycsiklandozó recepteket.

Forrás: zaol.hu

Utóbbihoz kapcsolódóan Vas megyében például fesztivált is tartanak. A tökfaragás is tipikus őszi cselekvés, érdemes az ilyen és hasonló szabadtéri közösségi programokat kihasználni, míg az idő engedi!

Versek

Ki ne ismerné Ady remekét? Itt természetesen nem csak az időjárásbeli, hanem lelki őszről is ír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!