Tekenye

2015.04.17. 09:16

Szezonzáró a tekenyei Őszikék Nyugdíjas Klubban

Tekenye - Csütörtökön délután tartották a szezon utolsó összejövetelét a tekenyei idősek, akik a közelmúltban Dézsenyi Melinda alpolgármester javaslatára változtatták nevüket a címben leírtra.

Civil Tudósítónktól

– A tavaszi-nyári munkák miatt minden évben októbertől áprilisig havonta egy alkalommal találkoznak a község nyugdíjasai a kultúrházban, amikor különböző, az időseket érintő-érdeklő témájú előadást hallgatnak meg. Ezt követően az önkormányzat a közmunkások által Farkas Gyuláné irányításával elkészített finom vacsorával vendégeli meg a 35-45 résztvevőt, kiegészítésül az idős asszonyok különböző süteményeket hoznak.

A mostani összejövetelen a zalaszentgróti Alapszolgáltatási Központ vezetője, Husz Márta, és a nappali-ellátás vezető, Gulyásné Belinszky Ilona tartottak tájékoztatót munkájukról. Elmondták, hogy milyen ügyekben fordulhatnak az intézményhez a járás, így Tekenye lakói is. Kihangsúlyozták, hogy évtizede jó a kapcsolatuk a helyi gondozókkal, falugondnokkal. – Husz Márta szólt arról, milyen fontos, hogy az emberek figyeljenek egymásra és jelezzék, ha gondot, bajt észlelnek!

Husz Márta (j.) és Gulyásné Belinszky Ilona tájékoztatót tartanak. Fotó: Szalay Csaba

A jelenlévők, akik közül sokan igénybe vették már a Központ segítségét, szóval és tapssal köszönték meg az előadók munkáját.

A tekenyei Őszikék Nyugdíjas Klub tagjai immár hagyományosan egy napos kirándulással – idén máriacelli úttal – búcsúznak az októberi új szezonig egymástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!