Képregényantihős

2018.07.11. 10:47

Vérfagyasztó Joker lehet Joaquin Phoenix

A Warner Bros. hivatalosan is megerősítette a készülő eredetfilmet.

US actor Joaquin Phoenix poses on the red carpet upon arrival for the premiere of the film "Don't Worry, He Won't Get Far on Foot" presented in competition during the 68th edition of the Berlinale film festival in Berlin on February 20, 2018. / AFP PHOTO / Stefanie LOOS

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Joaquin Phoenix aláírt a címszerepre, és a Warner Bros-tól is zöld utat kapott a Joker-film, így a Batman nemeziséről szóló eredettörténet forgatása szeptemberben kezdődik New Yorkban – adja hírül az Origo.

Mint írják, a rendező és Martin Scorsese mellett a társ-forgatókönyvíró, Todd Phillips (Cool túra, Másnaposok) szerint a film

egy társadalom által kiközösített férfiról szól,

egyszerre realista karaktertanulmány és tanmese.

Fotó: horrorfreaknews.com

Hozzátették azt is, hogy a mindössze 55 millió dollárból készülő mozi a többi képregényfilmhez képest ez egy sötét tónusú, merész alkotás lesz, műfaja bűndrámaként jelölhető meg.

A Deadline értesülései szerint a korábban Jack Nicholson és a Phoenixszel közeli barátságban volt, tragikusan fiatalon elhunyt Heath Ledger által is megformált Batman-gonosztevőnek a korai története a késői 70-es, 80-as évekbeli Scorsese-filmeket idézi majd meg.

Borítókép: Joaquin Phoenix. Forrás: AFP / Stefanie Loos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!