mérföldkő

2019.06.20. 19:21

Tiszteletbeli lovag lett Ralph Lauren

Ő az első amerikai divattervező, aki megkapta a címet Nagy-Britanniában.

US fashion designer Ralph Lauren greets attendees after presenting his creations during the New York Fashion Week on February 12, 2018, in New York.

Forrás: Jewel SAMAD / AFP

Ralph Lauren amerikai divattervezőt tiszteletbeli lovagi címmel tüntette ki szerdán Londonban Károly walesi herceg. Lauren a Brit Birodalom Érdemrendjének tiszteletbeli lovagparancsnoki fokozatát érdemelte ki a divat terén végzett szolgálataiért.

A II. Erzsébet királynő által adományozott elismerést egy zárt körű ceremónián adta át a brit trónörökös a divattervezőnek a Buckingham-palotában.

A Ralph Lauren Corp. közleménye szerint Lauren az első amerikai divattervező, aki tiszteletbeli lovagi címet kapott Nagy-Britanniában.

A vállalat korábban anyagi támogatást nyújtott egy londoni rákkutató intézetnek és azt tervezi, hogy a jövőben egy másik központ munkáját is adománnyal támogatja.

Lauren elmondta, hogy mindig is inspirálóan hatott rá az Egyesült Királyság történelme, hagyományai és kultúrája, és a divatiparban eltöltött 50 évének egyik „rendkívül különleges momentumaként” tekint a tiszteletbeli lovagi címére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!