konfliktus

2020.07.08. 12:12

Rendőrt kellett hívni Gesztesi Károly sírjához

Feljelentés is történt.

Budapest, 2016. március 9. Gesztesi Károly színész a megújult Vörösmarty mozi avatóján Budapesten 2016. március 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

Feljelentette Gesztesi Károly özvegye a színész sírját rendbe hozó Molnár Anikót, és annak barátnőjét – írta a Bors alapján az Origo.

Molnár Anikó a napokban írta meg egy Facebook-bejegyzésben, hogy a színész sírja elhanyagolt állapotban van. A poszt elég nagy indulatokat váltott ki, a kommentelők nagy része a hozzátartozókat hibáztatta, hogy nem gondoskodnak méltóképpen a színész sírjáról.

A sírt Molnár Anikó és barátnője hozta rendbe, ezt követően vett váratlan fordulatot az ügy: Gesztesi Károly özvegye feljelentést tett a rendőrségen.

Mint a lap írja, az özvegy ezt azzal magyarázta, hogy „Mit szólnánk ahhoz, ha egy szerettünk sírját meglátogatva azt találnánk, hogy idegen kezek átrendezték, átalakították? Alighanem felháborodást, még akkor is, ha a nyughely a kéretlen segítő munkájának köszönhetően szebb, rendezettebb lett.”

Az özvegy azt is rossz néven vette, hogy a Facebookon megjelent bejegyzés indulatokat keltett a család ellen. A Bors megkeresett egy szakértőt, hogy megtudja, milyen jogszabályok vonatkoznak a sírhely kezelésére.

A sírhely felett rendelkező van, ez általában az a személy, aki megvásárolta a sírhelyet, így ő hozhat döntést a sírhellyel kapcsolatban. Alapesetben

a rendelkező joga sírkövet állítani vagy bármilyen maradandó változást elvégezni a síremléken

- mondta Gőcze Edit kegyeleti szakértő.

Borítókép: Gesztesi Károly a megújult Vörösmarty mozi avatóján Budapesten 2016. március 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!