zene

2018.01.29. 09:30

New Yorkban lép fel Leslie Mandoki

A Szabadság szárnyai című jótékonysági koncertet a Mandoki Soulmates a Beacon színházban adja.

New Yorkban ad koncertet hétfőn este a magyar-német Leslie Mandoki és zenekara.

A Szabadság szárnyai című jótékonysági koncertet a Mandoki Soulmates a Beacon színházban adja a Grammy-díj gálaestje utáni napon, részben a Grammy-díjazottak tiszteletére, részben pedig az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emlékére is. Maga a Mandoki Soulmates egyébként szintén Grammy-díjas csapat.

Hétfőn este Leslie Mandoki mellett a fellépők között lesz Bobby Kimball, John Helliwell, Mark Hart, Chris Thompson, Cory Henry, Klaus Doldinger, Nick van Eede, Bill Evans, Randy Brecker, vagy például Julia Mandoki is. A koncert vendégsztárja a Magyarországról érkező Horváth Charlie lesz.

Leslie Mandoki az MTI-nek telefonon elmondta: „egyik reggel a három gyermekemmel kávéztam és meséltem nekik az édesapámról, 1956-ról, és arról, hogy ez mi mindent jelent nekünk, magyaroknak. S akkor megfogant bennem a gondolat, hogy muszáj emléket állítanom '56-nak és a szabadságnak”. A művész felidézte, hogy így született meg először egy könyv, ennek nyomán egy film a szabadságvágyról, majd 12-13 hónappal ezelőtt az ötlet, hogy ezt színpadra is állítsa.

Ezt a színpadi feldolgozást – amely tavaly Bajorországban Európa Érdemrendet, a párizsi MIDEM-vásáron pedig nagydíjat kapott – mutatják be hétfőn este a New York-i publikumnak.

„Ez lesz a Szabadság szárnyai amerikai bemutatója”

- hangsúlyozta az MTI-nek Mandoki, hozzátéve, hogy „nagy öröm és izgalom a New York-i debütálás”.

A Németországban élő Leslie Mandoki (Mándoki László) 1992-ben alapította a Mandoki Soulmates nevű zenekarát, olyan híres és elismert művészek részvételével, mint Al Di Meola amerikai dzsesszgitáros, Ian Anderson a Jethro Tulltól, Jack Bruce a Cream együttesből és az amerikai Bobby Kimball, aki – miután szakított a Totóval – Németországba költözött.

Borítókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!