kitüntetik

2019.07.26. 19:14

Meryl Streep kapja a torontói filmfesztivál által alapított új díjat

A Tribute Actor Award nevű díjat február 9-én egy jótékonysági gála kertében adják át az amerikai színésznőnek.

US actress Meryl Streep attends HBO's "Big Little Lies" Season 2 premiere at Jazz at Lincoln Center on May 29, 2019 in New York City. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Meryl Streep háromszoros Oscar-díjas színésznő fogja megkapni a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál új díját, amellyel színészek életművét ismerik el.

A Tribute Actor Award nevű díjat február 9-én egy jótékonysági gála kertében adják át az amerikai színésznőnek. Az adománygyűjtő gála bevételét a filmek és az iparág vezetői alkotói népszerűsítésére fordítják – jelentették be pénteken a filmfesztivál szervezői.

Meryl Streep színésznőt jelölte az amerikai filmakadémia a legtöbbször Oscar-díjra, amelyet háromszor el is nyert

- emlékeztetettek a filmfesztivál szervezői.

Az új díj független a szeptemberben rendezett filmfesztivál alkotásait jutalmazó elismerésektől. A filmfesztivál legrangosabb elismerésével, a közönségdíjjal jutalmazott alkotás rendszeresen jelölést kap az amerikai filmakadémia legjobb filmnek járó díjára, a tavalyi nyertes, Peter Farrelly Zöld könyv című polgárjogi drámája később Oscar-díjas is lett.

A szeptember 5-én nyíló filmfesztivál közönsége láthatja majd Steven Soderbergh The Laundromat című oknyomozó újságírós drámáját, amely Meryl Streep, Gary Oldman és Antonio Banderas főszereplésével készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!