büszkeség

2018.04.06. 17:32

Meghatóan vallott magyarságáról Gyurta Dani

Elárulta, milyen érzés volt a dobogó tetején a Himnuszt hallgatni.

Gold medalist Hungary's Daniel Gyurta poses on the podium during the award ceremony of the men's 200-metre breaststroke swimming event in the FINA World Championships at Palau Sant Jordi in Barcelona on August 2, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE / AFP PHOTO / LLUIS GENE

Az olimpiai bajnok úszó nemrég a Facebookon jelentette be, hogy visszavonul a versenyszerű sporttól. A medencének azonban természetesen nem fordít teljesen hátat, hiszen, mint írta a magyar úszás továbbra is számíthat majd rá. Gyurtát a nemrég lezajlott debreceni Úszó országos bajnokságon a szakma és a sporttársak is elbúcsúztatták, a hatalmas kivetítőre egyszerűen, de kifejezően azt írták: „Köszönünk mindent, Dani!”.

Mindenki Gyurta Danija most Facebook oldalán közzétett bejegyzésében megható sorokban vallotta meg, milyen érzés volt a dobogó tetején hallgatni a Himnuszt:

„A legszebb dolog pályafutásom során az volt, hogy amikor vízbe ugrottam, egy egész nemzet állt mögöttem.

Én mindig azért küzdöttem, hogy a családomnak és a magyarságnak örömet, büszkeséget okozzak.

A nemzeti Himnuszt hallgatni a dobogó tetején pedig felemelő érzés volt. Bármerre is jártam, járok a világban, büszke vagyok arra, hogy úgy néznek rám: Gyurta from Hungary ?? //”

Borítókép: AFP PHOTO / LLUIS GENE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában