gyász

2019.10.21. 13:25

Kisfia emlékére ír dalt L.L. Junior

A zenésznek a munka segít a fájdalom feldolgozásában. Dávidka 3 éves korában, tragikus autóbalesetben hunyt el.

Budapest, 2012. február 19. Lesi László Csaba, mûvésznevén L.L. Junior énekes, dalszerzõ szórakoztatja a közönséget az Összefogás koncerten a Papp László Budapest Sportarénában. Gyõrben és Budapesten is egyszerre próbálnak meg zenészek pénzt gyûjteni az államadósság csökkentésére. A koncert nonprofit alapon jön létre, a koncerttermeket, a koncertek hangosításához és világításához szükséges technológiát is támogatásként kapják a szervezõk. A fellépõ elõadók nem kérnek tiszteletdíjat, ezzel járulnak hozzá az adománygyûjtéshez. A közönség a 2012 forintba kerülõ jegyek megvásárlásával segít, a jegybevétel - a technikai költségek levonása után - az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerül.

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A Bors arról ír, hogy még nincs két hónapja, hogy L.L. Junior kisfiát, Dávidkát halálra gázolta egy vétlen autós Budapesten. A szörnyű tragédia kitörölhetetlen nyomot hagyott a szülők lelkében.

Csilla és Junior fizikailag ugyan távol egymástól, de lélekben mégis együtt igyekeznek feldolgozni a feldolgozhatatlant. Mindketten a maguk módján. L.L. Junior a hétvégén egy stúdióból jelentkezett be élőben, hogy megossza a rajongóival a hírt: összeszedte magát annyira, hogy újra a zene felé forduljon.

Az elmúlt hetekben már több fellépést is elvállalt, és a jelek szerint az alkotásra is kész, hiszen egy új dalon dolgozik. A nóta közel sem lesz olyan vidám, mint az eddig megszokott mulatós zenék. Ez a dal a világ legmélyebb fájdalmáról szól, a kisfia elvesztéséről.

Junior a videóban azt mondta, ezzel a dallal szeretne emléket állítani Dávidka előtt, és arról is beszámolt, hogy a munkafolyamat során végig a könnyeivel küzd.

Pszichológusok szerint a gyász feldolgozásában sokat segít, ha kibeszéljük, kiírjuk magunkból az érzéseinket, ez azonban sokkal nehezebb feladat, mint az elsőre hangzik. El kell ugyanis jutni arra a pontra, amikor képessé válunk megnyilatkozni az érzéseinkről.

Junior az elmúlt közel két hó­napban bár többször nyilatkozott a tragédiáról, a megszólalásaiban egyszer sem mondta ki a „baleset” és a „halál” szavakat.

A zenész úgy fogalmaz: „amikor az történt”. A zeneszöveg írásával talán szintet lép a kisfia elvesztésének feldolgozásában.

„Cikáznak a gondolatok a fejemben, olyan sok mindent tudnék írni... de amikor előttem van a papír, egy szót sem írok le” – mondta L.L. Junior.

„Érik bennem, de nem volt még erőm elkezdeni” – teszi hozzá halkan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában