közeleg a díjátadó

2018.03.01. 11:41

Jól bírja a magas sarkú cipellőket az Oscar-gála vörös szőnyege

A hollywoodi Dolby Színházhoz vezető ikonikus kárpitot szerdán terítették a földre.

A general view at the red carpet roll out for the 90th annual Academy Awards, in Hollywood, California, on February 28, 2018. / AFP PHOTO / VALERIE MACON

Helyére került a hollywoodi Dolby Színházhoz vezető vörös szőnyeg, amelyen a 90. Oscar-gálára igyekvő sztárok lépdelnek majd végig vasárnap.

Az Oscar-díjátadó előkészületei közepette szerdán gördítették ki a vörös szőnyeget tévékamerák és fotósok kereszttüzében. A csaknem száz méter hosszan elnyúló szőnyeg tíz méter szélességben takarja a máskülönben nagy forgalmú Hollywood Boulevard úttestjét.

Az esőre készülve idén is átlátszó műanyag tetőt rögzítenek a szőnyeg fölé, hogy a ruhakölteményekben érkező sztárokat megkíméljék a rossz időtől.

Az Oscar-szőnyeg felelőse, Rudy Morales szokás szerint ügyel arra, hogy a kárpit teljesen simán feküdjön az úton, és sehol se gyűrődjön.

A sztárok bevonulását váró rajongók és a sajtó számára tribünöket építettek a kordonnal elzárt szőnyeg mentén.

A szőnyeg egyébként valójában nem is piros, hanem inkább sötétebb, cayenne-tónusú, hogy a sztárok bőre és ruhája jobban érvényesülhessen a reflektorok fényében. A szőnyeg anyaga a magas sarkú cipőket is jól viseli.

A gálát követően még éjjel ismét felvonulnak a munkások és reggelre mindent összecsomagolnak. A műanyag futót újrahasznosítják majd, makulátlan részeit a következő alkalommal ismét felhasználják.

Vasárnap 90. alkalommal adják át az amerikai filmakadémia díjait.

Borítókép: VALERIE MACON / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!