ingyenes mesterkurzus

2019.07.16. 18:30

Hazánkban tart előadást az Oscar-díjas akciófilmes rendező

A Magyar Nemzeti Filmalap Fast Forward Programjának meghívására a Budapesti Francia Intézetben tart mesterkurzust július 31-én Vic Armstrong Oscar- és BAFTA-díjas akciófilmes.

Vic Armstrong a világ egyik legnépszerűbb akciójelenet-rendezője. Keresett kaszkadőrből lett hollywood-i kasszasiker filmek second unit rendezője és tévésorozatok rendezője – emlékeztet a Filmalap közleménye.

Vic Armstrong kaszkadőrként olyan figurákat személyesített meg, mint Superman, Indiana Jones vagy James Bond, akciórendezőként pedig neki köszönhető többek között a Terminátor 2. – Az ítélet napja nyitójelenete és motoros-kamionos üldözése, valamint az Air America, a Dűne, a Csillagközi invázió, a Star Wars: A Jedi visszatér, a Charlie angyalai vagy a Szárnyas fejvadász akciójelenetei.

Több évtizedes pályafutása alatt a legismertebb rendezőkkel dolgozott együtt, köztük Steven Spielberggel, Sir Richard Attenborough-val, Ridley Scott-tal, George Lucasszal vagy Martin Scorsese-vel.

Az Akcióterv – Vic Armstrong a kaszkadőrszakmáról és az akciófilm rendezésről címmel tartandó, budapesti mesterkurzuson szó lesz arról is, hogy

  • ez a speciális terület milyen alapvető változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben,
  • a technológiai fejlődés hogyan újította meg az akciófilmek világát,
  • milyen volt a filmtörténet legendás jelenetein dolgozni,
  • valójában mennyi háttérmunkát, szakértelmet, mekkora stábot igényel egy pár perces akciójelenet
  • - közölte a Filmalap.

    Az akciófilm-rendezésről szóló mesterkurzuson

    Vic Armstrong beszélgetőpartnere Piroch Gábor, a legismertebb magyar kaszkadőr lesz.

    Az angol nyelvű előadásra a szervezők főként rendezőket, producereket, kaszkadőröket és filmszakos hallgatókat várnak.

    A részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött.

    A mesterkurzus a Francia Intézet és a Magyar Nemzeti Filmalap – Fast Forward Program együttműködésében jön létre.

    A 2017-ben indított Fast Forward Program a Filmalap Filmipari Képzési Programjának alappillére, melynek keretében már 34 szakmai program valósult meg 19 filmes területre fókuszálva. A hazai oktatási intézmények együttműködésével szervezett, ingyenes és rendre teltházas workshopokon és mesterkurzusokon mintegy 3200 filmes vett részt az elmúlt két évben.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!